Здравословни начини да получите протеин във вашата диета

Научете как да ядете повече протеини за отслабване

Някои диети се избягват от протеина, защото много богати на протеини храни имат високо съдържание на мазнини и калории. Но има здравословни начини да получите протеин във вашата диета и все още да отслабнете. Използвайте тези съвети, за да ядете правилното количество протеин за отслабване и добро здраве.

Ще протеинът ще ви помогне да отслабвате?

Хората обикновено очакват да огладнеят, когато отидат на диета, за да отслабнат.

Но ако ядете повече протеини, намаляването на теглото не означава непременно, че ще имате глад. Добрите източници на постно протеин могат да ви помогнат да се чувствате пълноценни и удовлетворени през деня, което може да ви помогне да намалите желанията си, така че да отслабнете по-бързо .

Сара Berndt, MS, RD, CD, CPT е регистриран диетолог и сертифициран личен треньор. Тя обяснява, че протеинът не само подобрява ситостта - това усещане за пълнота, но и постно протеините също помага за стабилизирането на кръвната захар, предоставя имунна подкрепа и ви помага да поддържате здравословен метаболизъм .

Така че как да получите достатъчно протеини, за да отслабнете ? Сара предполага да получи някаква форма на протеин при всяко хранене. Това са само няколко начина да станете творчески и да включите протеини при всяко хранене, по време на закуска и дори на десерт.

5 начина да получите повече протеин за отслабване

 1. Направете ястието за готвене по-лесно

  Една от най-честите причини, поради които хората не ядат повече протеини, е, че е твърде трудно да се подготвят. Нека да се изправим пред това, месото не прави микровълнова печка. Но има много евтини решетки, които правят грилното месо по-лесно и здраво. Джордж Foreman Grill е марка, която е популярна сред много диети.

  Сара също посочва, че скара е добър начин да приготвите храна без твърде много мазнини . В допълнение към пилето, Сара предлага да се пече пуйка, постно свинско месо, постно говеждо и дори тофу.

 1. Вземи творчество с яйчни бели

  Има безброй идеи за здрави омлет и яйчен белтък, които са популярни при интелигентните диети. Но можете също така да получите креативност и да направите здравословен зеленчук и яйчени frittata в неделя вечер и да го разпределите за обяд през седмицата. За разлика от месото, яйцата се намират добре в микровълнова печка и са лесни за носене до работа в контейнери с една сервиса.

  Освен това можете да добавите варени белтъчини към други храни, които обикновено не смятате. Хвърлете бели копчета в такос, нарязайте на студено яйце бельо в три салати или нарязайте на сандвич твърдо сварено яйце. Белите яйца имат много малко вкус, така че можете да ги добавите към почти всичко, без да променяте вкуса.

 1. Избери зеленчуци с протеин

  Като цяло, животинските източници имат повече протеини, отколкото растителните източници. Но това не означава, че съдържанието на протеин в зеленчуците не може да допринесе за цялостния Ви прием. Някои зеленчуци са по-добри от други. Добрите зеленчукови източници на протеин включват броколи, спанак, зеле, карфиол и аспержи. Някои плодове дори съдържат протеини. Банан, например, може да съдържа до 2 грама хранителни вещества.

 2. Съхранение на бобови растения, боб, ядки

  За не-месоядците най-добрият ви източник на протеин ще бъде бобовите растения . Една чаша боб, например, съдържа 14 грама протеин. Това е по-малко, отколкото можете да получите от една порция пилешки гърди , но ако комбинирате боб с протеинови богати зеленчуци, ще завършите с високо протеиново хранене. Quinoa е друг популярен боб, богат на протеини.

  Фасул и ядки също правят добри закуски, защото те лесно се готвят предварително и се носят наоколо. Просто бъдете внимателни при избора на най-добрите сортове. Консервираните боб са добре, но много от тях съдържат добавена сол и захар. Ако можете да направите време, за да готвите боба от нулата, ще бъдете по-добре. И изберете ядки, които не са силно ароматизирани или осолени.

 3. Яжте протеин за десерт

  Вярвайте или не, можете дори да включите протеина в здравословен десерт . Нискомасленото кисело мляко с плодове е чудесен пример. Киселото кисело мляко в гръцкото стил е склонно да има повече протеини, но не забравяйте да ядете това сладко в умерено количество (както замразените, така и охладените сортове), тъй като някои от марките и вкусовете съдържат доста малко захар.