Как да направя единия прав крак

Единственият удължен крака е междинно упражнение за пилатес, което предизвиква коремна издръжливост и разтяга задната част на краката. Това е различно упражнение от Stretch на единия крак .

Модификациите за това упражнение включват оставяне на главата надолу, леко огъване на коленете и увеличаване или намаляване на разстоянието между краката.

Трудност: Средна

Необходимо време: 5 минути

Това е упражнение без физическа тежест. Имате нужда само от мат за упражнения. Можете да го направите у дома, в студио Пилатес или във фитнес залата.

Как да изпълняваме единичната стрела на стрелата

 1. Започнете да лежите равномерно върху матката, но с краката си изпънати към тавана. Крака и токчета са заедно в позиция на Пилатес , завъртяни леко навън от бедрата.
 2. Удължете гръбначния си стълб, издърпайте коремните си части и извийте брадичката и горната част на тялото нагоре от рогозката. Краищата на раменете се допират до матката. Вие ще поддържате горната част на тялото през цялото упражнение. Поддържа се от корема, а не чрез опъване на гърба или шията. Гръдният асансьор е добро упражнение за това движение.
 3. Хванете десния глезен или под коляното, ако имате стегнати камшици. Протегнете левия си крак на 45 градусов ъгъл.
 4. Можете да регулирате ъгъла на изтегления крак, за да направите упражнението повече или по-малко трудно. Колкото по-нисък е краят, толкова по-трудно е коремът да работи, за да поддържа подравняването.
 1. Вдишване : Внимателно дръпнете десния си крак към вас. Вдигнете крака към вас два пъти, като увеличите разтягането си.
 2. Превключвайте краката бързо.
 3. Издишайте : Издърпайте левия си крак към вас. Вдигнете крака към вас два пъти, като увеличите разтягането си.
 4. Превключвайте краката бързо.
 5. Повторете 6 до 10 пъти.
 6. Ако започнете да усещате напрежение в шията си, е време да си починете и след това да започнете отново.

Съвети

 1. Можете да променяте единичния удължен крак, като държите главата надолу и / или леко подколете коленете.
 2. Ако решите да увеличите трудността, като спуснете изтегления крак, трябва да можете да използвате корема, за да запазите долната част на гърба си да се пръсне от матката.
 3. Опитайте се да постигнете хубав гладък ритъм с дишането и превключването на краката.
 4. В дълбока лъжичка като тази, вие ще искате да дишате дълбоко в гърба и страните си.
 5. Упражнението, плуването , ще осигури добър разтегателен участък за единствения удължен крака.

Мускулите са насочени

Това упражнение се простира на hamstring мускулите на гърба на бедрата. Може да се почувствате и в горната част на гърба. Той предизвиква коремните мускули, тъй като те се свиват, за да поддържат тялото по време на стречинг и движението на ноктите, докато превключвате краката. Това упражнение също ще ви тренира в контролирането на вашето основно и координиращо движение и дишане.

В hamstrings се тренировка от ходене и бягане, и така разтягане тях е често срещано сред хората, които се ползват тези кардио дейности.