Основни и напреднали седящи йога пози

Търсите седящи йога пози, за да добавите към вашата практика? Този списък включва всички седни пози, които сме видели, подредени в ред от основни до напреднали. Кликването върху връзките ще ви отведе до пълни инструкции за всяка поза. Ако търсите алтернативи на стоящи пози, разгледайте нашия списък от столове .

Лесно Посе - Сухасана

Лесно Посе - Сухасана. © Бари Стоун

Това е един от начините да се направи лесно поза , но както подсказва името, тази поза е предназначена да бъде удобна седалка. Ако тази конфигурация не работи за вас, вземете всяка позиция с кръстосани крака. Седенето на одеяло за издигане на бедрата също се насърчава тук.

Гръмотевична поза - Ваджрасана

Ан Пизар

Ваджрасана е основна коленичила позиция, като седалката лежи на краката ви. Това е добра алтернатива на лесната поза (по-горе).

Персоналът - Дандасана

Ан Пизар

Персоналът поза често се нарича седнал еквивалент на планина поза . Точно както планината установява подравняването на много стоящи поза, персоналът представлява позицията, която е отправна точка за много седнали поза.

Седнал напред на огъване - Пассимотанасана

Седнал напред на огъване - Пассимотанасана. Ан Пизар

Има няколко подхода за влизане в пачумотанасана , но моето предпочитание е да се опитам да запазя гърба си плоско и докато наклонявате таза напред.

Седан с широки стъпала - Upavistha Konasana

Ан Пизар

При настройване за upavistha konasana , не е нужно да отидете на супер широк ъгъл с краката. Чувството, че се простира във вътрешността на бедрото е често срещано, но не е нужно да отидете за пълно разделяне.

Поетът на кобура - Бадда Конасана

Поетът на кобура - Бадда Конасана. Ан Пизар

Полюсът на котлета може да се вдигне напред, ако вашите слабини го позволяват. Лекият натиск с предмишниците на краката може да усили протягането.

Половината владетел на рибите Pose - Арда Мацендрасана

Половината владетел на рибите Pose - Арда Мацендрасана. Ан Пизар

Половият господар на рибите също е известен като седящ гръбначен обрат. Важно е да държите предния си крак и да седнете, залепени на пода, за да имате нещо, което да закрепи обрат.

Cow Face Pose - Гомукхасана

Ан Пизар

Краката на кравата се вкарва в части от раменете и горните ръце, които рядко се използват от много от нас. Не се учудвайте, ако откриете, че е много по-лесно да завържете ръцете от едната страна, отколкото другата. Този вид асиметрия е много често, тъй като повечето хора предпочитат едната ръка за другата.

Половината Лотус Посе - Арда Падмасана

Ан Пизар

Половината лотос е хубава спираща точка по пътя към пълен лотос (виж по-долу). Тъй като целият лотос може да бъде много труден на колене, много йога студенти предпочитат тази версия, която може да се използва за седяща медитация.

Херо Посо - Вирасана

Херо Посо - Вирасана. Ан Пизар

Героят позира също е добра поза за медитация. Много хора смятат, че е по-лесно да поддържат гръбнака изправен в тази поза, отколкото в кръстосани крака, когато са седнали дълго време. Това също е чудесно квадратно разтягане .

Лодка Посо - Навасана

Ан Пизар

Ако ви е трудно да поддържате тази хубава форма V с краката си направо в лодката поза , огънете коленете, като държите гърдите паралелно на пода. Това ще ви помогне да поддържате гръбнака си изправен и бедрата ви да се повдигат.

Път на главата до коляното - Яну Сърсасана

Ан Пизар

Когато напред сгъвате през януари sirsasana , опитайте се да подредите торса си, така че да се сгъвате над разширения си крак, а не между пространството между краката си.

Въртене на главата до коляното Pose - Parivrtta Janu Sirsasana

Ан Пизар

Студентите често се хващат за големия си пръст в въртящия се шатян, за сметка на отварянето на гръдния кош до тавана. Ако задържате пръста си, причинявате гърдите си да се движат надолу, огънете лакътя и вместо това задръжте гърба на главата си.

Гълъбар Посе (Пре) - Ека Пада Райакапотасана

Ian Hootan / Научна фотобиблиотека / Гети изображения

Ако задникът ви е далеч от пода в подготовка за гълъби , използвайте одеала под бедрата си, за да приземете пода, за да го посрещнете, преди да се сгънете напред. Тези, които са наведени на гръбначния стълб и раменете, могат да работят и на пълен гълъб .

Коляно до глезена - Агнистамбасана

Ан Пизар

Коляното до глезена също се нарича двоен гълъб и можете да разберете защо. Дръжте краката подгънати и приближете върха възможно най-близо до предната част на матрака.

Херон Посо - Крунчасана

Ан Пизар

Подобно на лодката позира (виж по-горе), по-добре е да огънете удълженото си коляно в чапла, отколкото да го държите прави и да завършите с гръбнака, закръглена напред. Приятният прав гръб е по-важен от прав крак.

Поет на Маричи - Маричасяна I

Ан Пизар

В marichyasana аз , уверете се, че можете да вземете обвързване, преди да започнете да напредвате. Ако връзката не е там, останете в изправено положение.

Лотус Посо - Падмасана

Ан Пизар

Лотос често се смята за типичната йога поза, но трябва да се подхожда с внимание от начинаещи. За алтернатива вижте половината lotus (по-горе).

Компас Посо - Паритрата Сурия Янтрасана

Ан Пизар

Ако сте човекът, който лесно може да хвърли крака зад главата ти, компасната поза ще бъде точно на алеята ти. В противен случай има много други участък, върху които да се работи.

Маймуна Посо - Ханумансана

Мишел Хамимос Фотография / Отворен момент / Гети изображения

Освен ако имате много отворени hamstring, работете върху hanumanasana с два или три блока удобен. Ще ви трябва веднъж блок под всяка ръка и можете да я плъзнете под предното си бедро за подкрепа, когато се приближите достатъчно до пода. Продължете бавно, за да избегнете напрежение.