Половината Лотус Поз или Арда Падмасана

Пълната позиция на лотоса е толкова силно идентифицирана с йога, че много хора мислят, че това е единствената възможност за седене с кръстосани крака или за медитация. Не е така! Пълният лотос изисква наистина отворени бедра, така че да няма напрежение на коленете. Достигането там може да бъде дълъг процес, но има няколко места, които да се спрат по пътя, когато тялото ви се отваря и отговаря на последователна практика.

Първата позиция с кръстосани крака, която трябва да опитате, е много важна : лесно поза-сукасана . Когато станете много удобно в това положение, можете да започнете да работите върху половин лотос, както е описано по-долу. Най-добре е да практикувате тази поза в края на йога, когато сте затоплени.

инструкции

  1. От лесна поза, използвайте ръцете си, за да донесете десния си крак върху горната част на левия си телец, като стъпалото на крака е обърната нагоре.
  2. Нагласете десния си крак така, че да е възможно най-високо на лявото ти бедро. Можете да използвате ръцете си, за да окуражите крака си. В крайна сметка, идеята е да се уреди върха на десния крак в левия гънки.
  3. Дръжте лявото коляно на огъване така, че левият гръб да лежи удобно на пода в кръстосано крака.
  4. Повдигнете короната на главата си към тавана и издърпайте раменете си далеч от ушите си, за да поддържате гръбнака дълго. Ръцете ви могат да почиват на бедрата ви с дланите, обърнати нагоре или надолу.
  1. Вземете най-малко десет вдишвания тук.
  2. Освободете се и го поставете с десния крак на дъното и левия крак отгоре. Едната страна вероятно ще се чувства по-лесно, но се опитайте да направите и двете страни, когато седнете в поза за повече от няколко вдишвания.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали