Cow Face Pose - Гомукхасана

Вид поза : Седнал

Предимства: Разтяга бедрата, глезените, раменете, ръцете и гърдите.

Когато говорим за откриватели на бедрата в йога, ние най-често представяме пози, където краката са разположени на разстояние една от друга. Но представлява като крава лице, където краката са събрани заедно, също са хип-участък, макар и да работят по различен начин върху мускулатурата около таза.

Гомукхасана доста ясно показва колко различни са двете страни на телата на повечето хора. Може да почувствате това в краката, но това е ясно в ръцете. Често е много по-лесно да приближите ръцете си зад гърба си от едната страна, а другата. Въпреки че е изкушаващо (и евентуално неизбежно) да наречете по-отворената страна на вашата "добра страна", опитайте се да избегнете този вид етикетиране (или поне да сте наясно, че това се случва). Само забележите, че двете страни са различни, без да придавате стойност на едната или другата. Това може да изглежда като опъвам (съжалявам!), Но като се навик да избягвате да бъдеш осъден на матката си, наистина се прехвърляш в живота си от матката.

инструкции

  1. Започнете на седяща позиция с кръстосани крака. Половината лотос или логовете на пожарите работят добре, тъй като краката им са подредени в тях.
  2. Плъзнете коленете си към централната линия, като подредете дясното коляно директно надляво. Може да ви бъде от полза да се изправите върху ръцете и коленете си, за да направите това. Дясното коляно ще бъде точно пред лявото коляно. След това отделете краката си и се върнете да седнете между тях.
  1. Доведи лявата си ръка право към тавана,
  2. Огънете левия лакът, като държите лявата ръка на гърба на врата си. Можете да използвате дясната си ръка, за да преместите леко лакътя към средната линия.
  3. Вдигнете дясната ръка от дясната страна, огънете лакътя и вдигнете дясната ръка в центъра на гърба.
  1. Залепете ръце зад гърба си.
  2. Насочете двата лакти към центъра и дръжте главата си наклонена напред, като натиснете задната част на главата си в лявата ръка.
  3. Освободете ръцете си и опитайте позата с левия крак и с дясната ръка отгоре.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали