Маймуна Посо - Ханумансана

Този интензивен участък обикновено се нарича с друго име: разцепките! Въпреки това, подравняването на разделянията на йога е незначително, но значително различно от начина, по който се правят в гимнастиката и мажоретките. В йога начинът, по който се захващате, е винаги по-важен от крайния резултат.

Ако можете да получите краката си плоски на пода, но подравняването ви е изключено, това не представлява поза.

За тази поза, както и в много други, ключовото нещо, което трябва да разберете, е отворената срещу затворената позиция на бедрата. Това е описано подробно в моите инструкции за разделяне на downdog , което е поза, където е доста лесно да усетите разликата. В йога, маймунската поза се извършва с затворени бедра, докато в гимнастиката се прави с отворени бедра. В затвореното положение на тазобедрената става, двете бедрени точки са подредени в една и съща равнина и са обърнати към предната част на матката. Понякога тя помага да мислиш за бедрата като фарове за кола. Искаш и двата фара да са насочени напред. Настройването по този начин понякога означава, че не можете да дойдете толкова дълбоко в позата, но това е добре. Това са онези реквизити.

Името на Хануманасана идва от ханаанския маймуна бог Хануман. В едноименния текст Хануман трябва да спаси Сита, съпругата на божественото Рама. Сита се държи на остров Шри Ланка, така че Хануман трябва да направи много голяма стъпка през протоците, които разделят острова от континента, за да стигне до нея.

Тази гигантска стъпка става разделение за нас. Учителите по йога често обичат да разказват тази история, докато държите тази поза за нещо, което изглежда като вечност.

инструкции

  1. Елате в коленичеща позиция с бедрата, перпендикулярни на пода. Спуснете ръцете си на пода пред коленете си. Дръпнете ръцете си, за да сте на върха на пръстите си.
  1. Приведете правилния крак направо пред вас с петата на пода. Оправете силно десния си крак.
  2. Започнете да плъзнете десния крак напред, като държите правилния крак прав, докато донесете левия крак възможно най-прав, който се простира зад вас. Той помага да извадите дясната си пета от матката, така че да се плъзга по-лесно.
  3. Дръжте бедрата паралелно една на друга и гледайте напред.
  4. Можете да задържите пръстите на левия крак под себе си или да освободите върха на този крак от пода.
  5. Задръжте поза за 5 до 10 вдишвания и след това повторете от другата страна.
  6. За да излезете, огънете десния крак, влезте в лявото коляно и издърпайте десния крак назад към тялото.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали