Херо Посо (Вирасана) за медитация

Едно от нещата, с които учениците йога често се борят, е да се чувстват комфортно да седят с кръстосани крака . Това е особено трудно за хора, които са много стегнати в областта около бедрата. Студентите често смятат, че сядането с кръстосани крака е толкова квинтесен "йога", че трябва да бъде от решаващо значение за практиката, особено ако планирате да медитирате. И докато е добре да се работи за отварянето на тези стегнати мускули, всичко това е много кръгъл начин да кажете, че абсолютно не трябва да можете да седнете с кръстосани крака, за да правите йога или дори да медитирате.

Защото, вирасана.

Макар че това е масивен участък за квадратите, заседанието във вирасана всъщност е много по-лесно и по-удобно за повечето хора, отколкото да седите с кръстосани крака, особено ако поставите блок под задника. Ако възнамерявате да седите повече от няколко минути, както бихте направили за медитация, опитайте се. Виразана също е по-благоприятна за поддържане на раменете ви над бедрата, което помага на подреждането на гръбначния стълб, така че гърба ви да не боли докато седите.

Бъдете много внимателни на коленете в тази поза. Ако имате болка в коляното, опитайте да повдигнете бедрата повече, като седите на един или два блока, за да намалите натиска на коленете. Ако това не помогне, добре е да пропуснете тази поза. Всяко тяло е различно и трябва да откриете какво работи най-добре за вашето.

Вид поза : Седнал

Предимства : Удължава четирите и глезените, подобрява позата.

инструкции

1. Започнете в изправено положение с коляното, с бедрата си над коленете и с върховете на краката си на рогозката.

2. Пазете коленете си, докато разделяте краката си от двете страни, докато се раздалечат на около 18 инча. Това ще варира донякъде в зависимост от размера ви, но основно разпространявате краката отделно, за да направите място, за да се спуснете на пода между тях. Имайте предвид, че краката се отделят, но коленете остават заедно.

3. Спуснете задника, за да седнете на пода между краката си. Може да се наложи ръчно да преместите телесните си мускули от пътя, за да стане това.

4. Уверете се, че не сте седнали на краката си, а по-скоро между тях с върховете на краката си на пода (което означава, че пръстите на краката не са прибрани).

5. Вашите крака трябва да сочат право назад, като не се обръщат нито навътре, нито навън.

6. Плъзнете раменете си далеч от ушите си. Поставете ръцете си в скута си.

Съвети за начинаещи

1. Вземете подложка под седалката си, ако е необходимо. Използвайте йога блокове или сгънато одеало , в зависимост от това колко високо трябва да бъдете.

2. Положението на краката в тази поза може да доведе до крампи на краката.

3. Вземете тази поза бавно, така че да сте сигурни, че усещате разликата между голям квадратно разтягане и болка в коляното в ставата.

Съвети за напреднали

1. Ако се чувствате много удобно на седнало положение, преместете се на сгънатия герой поза (supta virasana) .

2. По-ниско до лактите си първо и се уверете, че коленете ви все още са добре, преди да се опитате да лъжете целия път обратно.