Револвиращ триъгълник или Parivrtta Trikonasana

Когато достигнем просветлено състояние, всички йога пози ще бъдат еднакви за нас. Ние няма да ги харесаме, нито ще ги харесаме, просто ги приемаме спокойно за това, което са. Докато стигнем до самадхи , обаче, е трудно да пренебрегнем висцералната реакция, която някои представляват незаконно. Револвираният триъгълник (parivrtta trikonasana) трябва да бъде една от най-популярните поза на йога.

Неговата комбинация от дълбоко усукване, стречинг, разтягане, отваряне на сърцето и несигурен баланс натискат много бутони на хората. Това не е удобна позиция за повечето, затова е важно да се работи върху него.

Аз съм един от тези хора, които не са голям фен, така че съм измислил редица стратегии, които правят положението по-достъпно за моето тяло. Те включват използването на подпори и настройка на позата за възможно най-добро изравняване . Както при най-трудните пози, последователната практика наистина има значение. Вашите отношения с тази поза ще се променят с течение на времето и може да бъдете изумени да откриете, че е възможно да намерите известна лекота в тази позиция.

Вид поза : Постоянна, усукваща

Предимства : Подобрява равновесието и якостта на сърцето, разтяга hamstring, отваря гърдите и раменете.

Предупреждения : Избягвайте тази поза, ако сте бременна, тъй като по време на бременност не се препоръчва дълбоко усукване .

инструкции

  1. Можете да влезете в револвиран триъгълник по много начини, но пирамидата позира (parvsvottonasana) е най-доброто, защото поставя краката ви на правилното място. В случай, че не сте запознати с настройката, двата крака са прави и на около три фута една от друга, което е малко по-близо заедно, отколкото биха били за воини позира или редовен триъгълник . Вашите бедра са квадратни към предната част на матката и задният ви крак е обърнат на около 45 градуса.
  1. Традиционно, петата на предния крак би се изравнила с арката на задния крак. Тази позиция обаче изключва дълбокия обрат, за който се насочваме за повечето хора. Затова препоръчвам по-широка позиция. Представете си краката на паралелни железопътни линии, като си спомняте леко да въртите пръстите на краката.
  2. С ръцете си върху бедрата си, завийте торса напред над предния си крак (в този случай левият крак). Искате да запазите гръбнака си прав, така че, когато стигнете до точката, в която гърбът ви иска да се закръгли, малко се отдръпнете и след това оценете най-доброто положение за дясната си ръка.
  3. Опциите за дясната ръка (в ред на нарастващата трудност) са точно под лявото рамо, в лявото ви стъпало или извън левия крак. Можете да използвате блок под ръката си в някоя от тези позиции за по-голяма стабилност.
  4. Преди да започнете да обръщате, поставете лявата си ръка върху вашето сърце . Чувствайте, че сакралът е равен. Дръжте ръката си там, когато започнете да се върти, отваряйки гърдите си наляво. Ако вашето сърце започне да се чувства неравномерно, издърпайте лявото бедро напред и десния си бедро, за да го изравните.
  5. Вдигнете лявата си ръка към тавана. Представете си, че има стена, за да натиснете лявата си длан. Това ще ви помогне да отворите гърдите си и да стекате лявото рамо надясно.
  1. Гледайте до десните си пръсти.
  2. След няколко вдишвания, освободете и повторете с десния крак напред.

Съвети за начинаещи

Традиционно, десните пръсти са подредени с левия пръст. Въпреки това, може да бъде много полезно да донесете дясната ръка на ръката (или повече) пред лявото крак, преди да се опитате да завъртите. Това дава на торса повече място за движение.