Херон Посо - Крунчасана

Много неща се случват в позицията на чапла, което помага да се отворят всички основни мускулни групи в краката ви, но не се обезкуражавайте, защото има и много начини да се промени пълната позиция, така че да е по-достъпна. Основната участък тук е в hamstrings, така че затоплянето им на първо място е добра идея. Най-честата грешка е да оставим гръбнака да се извива напред.

Важно е да поддържате гръбнака хубав и прав, така че ще опиша някои начини да направите това.

Инструкции:

  1. Започнете да седите в персонала поза (dandasana ), като и двата крака се простират пред вас, а гръбнакът - хубав и прав. Ако обикновено седите на одеялото в персонала, за да помогнете за удължаване на гръбначния стълб, определено можете да съдите едно одеяло за една и съща цел по време на тази поза.
  2. Сгънете левия си крак назад в половин герой поза (virasana ) позиция. Левият ви крак трябва да е извън лявото бедро, а не под него. Внимавайте да държите левия крак, насочен право назад, а лявото коляно да се прегръща към средната линия. Ако вирасана е болезнена за коленете или не работи за вас по някаква друга причина, просто държите левия си крак напред, като огънете лявото коляно в сукасана с едно крака.
  1. Наведете дясното си коляно и докоснете десния си крак на пода близо до дясната си кост .
  2. Дръжте десния си крак с двете си ръце и го вдигнете от пода.
  3. Наведете леко торса си и закрепете раменете си върху гърба и ръцете си в гнездата на раменете.
  4. Бавно изправете десния си крак толкова, колкото можете. Не забравяйте да държите гръбнака си дълго и раменете надолу. Не бързайте напред в опит да изправите крака си повече. Вашият разширен крак и торсът ви трябва да имат тясна V-форма.
  1. Задръжте за около пет вдишвания и след това освободете и поставете за другата страна.

Съвети за начинаещи