Как да направим Маричаяна Йога Поза

Типът на Pose: Forward Bend

Също известен като: Marichyasana I

Предимства : Протяга раменете, гърба, hamstring и бедрата.

Маричаяна е поза от първичната серия на Ащанга . Това се прави около средата на седящите поза, след като бедрата и hamstring се затоплиха с Jan sirsasana . Marichyasana A е последван от вариантите B, C и D на позата, които включват по-напред прегъване и усукване.

Позата се казва за Маричи, един от синовете на индуския бог на творението, Брама.

инструкции

 1. Започнете, като седите високо в персонала .
 2. Наведете дясното си коляно и поставете подметката на десния си крак близо до дясната му седалка. Оставете около разстоянието между крака и противоположното му бедро.
 3. Дръжте левия си крак нагоре и стегнати с крака.
 4. Докоснете дясната си ръка напред към левия си крак. Вместо да хванете левия си крак, обърнете дясната си длан към дясната страна на матката с палец, насочен надолу.
 5. Завийте дясната си ръка около предната част на дясната си бразда. Горната част на ръката и рамото ви излизат, за да направите това възможно.
 6. Докоснете лявата си ръка към тавана, като отворите гръдния кош наляво, като запазите дясната си ръка на позиция.
 7. Спуснете лявата си ръка зад гърба си, като стигнете до ръцете си.
 8. Завържете ръцете си зад гърба си.
 9. Седни високи с дълъг, прав гръбнак. Вдишайте.
 1. Издишайте и започнете да се сгъвате в завой напред, като държите ръцете си обвързани и гръбнакът ви дълго. Дръж си погледа ( drishti ) на левия пръст. Дясното коляно ще се движи надясно, но държи десния крак здраво залепен на пода. Всичко е наред, ако десният ви задник се измъкне от земята.
 2. Задръжте за три до пет вдишвания.
 1. Върнете се в перпендикулярна гръбнака, преди да освободите връзката и да направите позата с десния крака, който е изтегнат.
 2. Ако искате да го направите пълен стил Астънга , прескачайте обратно в chaturanga и вземете vinyasa, преди да направите другата страна.

Съвети за начинаещи

Разширени варианти

 1. Опитайте да задълбочите връзката, като държите лявата китка с дясната си ръка. Можете да започнете да изправите ръцете си зад гърба си, ако е възможно.
 2. В крайна сметка брадичката ви може да дойде до гърдите ви в предната страна.