Еднокрака кралски гълъб Посе - Ека Пада Раджакапотасана

Вид на поза : Хип-отварач, Backbend

Предимства : Удължава четирите, бедрата и гърба. Отваря гърдите и раменете.

Пълният гълъб е отличен пример за това, което имаме предвид, когато една поза е описана като напреднала. Както е типично, пълната му експресия изисква комбинация от гъвкавост и сила в тялото. За да направите това поза, трябва да имате изключителна гъвкавост в бедрата, раменете и гърба.

Някои хора имат тази комбинация естествено, но повечето от тях трябва да се упражняват в продължение на много години, за да стигнат там.

Пътят до пълен гълъб е изложен доста ясно. Тя започва с най-често практикуваната версия, подготовка на гълъби и напредва през русалка поза . Има редица различни начини да се приближите до пълната поза. Следният метод работи добре за много хора.

Инструкции:

1. От подготовка на гълъби , огънете лявото коляно, така че краката ви да сочат към тавана

2. Докоснете предната част на тялото си с дясната си ръка. Вземете левия си пръст с дясната си ръка. Издърпайте пръстите си към тялото си.

3. Докато държите левия пръст с дясната ръка, стигнете до лявата си ръка право нагоре.

4. Наведете левия си лакът и стигнете зад гърба си, за да вземете левия си пръст с лявата си ръка, докато лакътят ви стои нагоре.

5. Освободете ръцете си с пръсти с дясната ръка.

6. Превърнете гърдите си към предната част на матката.

7. Докоснете дясната си ръка право нагоре. Огънете десния лакът и стигнете зад гърба си за левия пръст. Десният лакът е насочен към тавана.

8. Оставете главата си да се върне обратно, докато стъпалото на крака е близо до или докосва горната част на главата.

Съвети:

Ако сте готови за тази поза в бедрата и гърба, но не и в раменете, можете да използвате каишка около задния си крак, вместо да го хванете с ръце.

Направете контур в каишката и поставете бримката около крака си. Дръжте дългата част на каишката с двете ръце и с ръцете си надолу към крака си, колкото е възможно повече.