Крал Dancer Pose или Натаражасана

Най-напредналите позиции на йога често изискват комбинация от трудни умения. Натаражасана, особено пълната версия, описана по-долу под "съвети за напреднали", със сигурност се вписва в този законопроект. Тя изисква силен баланс, интензивно накланяне назад и отворени рамене, които отнемат време за култивиране. Стартовата вариация, представена тук, е по-достъпна, но все още няма разходка в парка.

Вземете го стъпка по стъпка, спирайки по пътя, когато е необходимо.

Също известен като : Властелинът на танца Pose, танцуващ Shiva Pose

Вид поза : Постоянен, балансиран

Предимства : Укрепва краката, подобрява баланса и якостта на сърцето, разтяга раменете.

инструкции

 1. Започнете, като стоите високи в тадасана с тежестта си равномерно разпределена в двата крака.
 2. Прехвърлете теглото си върху десния крак. Огънете лявото коляно, за да вдигнете левия си крак от пода. Дръжте лявото си коляно прегръдка към средната линия през тази поза.
 3. Хванете левия си крак с лявата си ръка. Палецът ви лежи върху стъпалото на крака и посочва към пръстите ви.
 4. Вдигнете дясната си ръка право към тавана.
 5. Повдигнете левия си крак зад себе си, докато носите торса напред като противовес. Не забравяйте, че лявото ви коляно не трябва да се изплъзва настрани. Дясната ми ръка ще се придвижи напред.
 6. Издърпайте левия си крак силно в лявата си ръка, за да повдигнете крака по-високо и да задълбочите гърба. Дръжте левите си пръсти активни.
 1. Задръжте 5-10 вдишвания.
 2. Спуснете левия си крак назад в съответствие с правото ви. Повторете позицията от другата страна.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали

Когато се чувствате много удобно с позата, както е описано по-горе, започнете да работите по следните варианти.

 1. Работете левия си крак в кривата на левия си лакът. Наведете дясната си ръка и пуснете дясната си ръка зад гърба си, за да се свържете с лявата си ръка. Това е почти като постоянна версия на русалка поза .
 2. Преместете хванете левия си крак, така че левият ви лакът да сочи към тавана. Това изисква да влезете в по-дълбок гръб.
 3. След като държите левия си крак с лявата ръка отгоре, преместете дясната си ръка в паралелна позиция и хванете същия повдигнат крак. Позицията на вашите ръце и крака е подобна на тази на пълен гълъб . Ако не можете да достигнете до краката си с двете ръце отгоре, завийте лента около крака, за да помогнете да преодолеете пролуката.
 4. Баланс и задълбочаване на задната част.