Йога позира за библиотеката за здравина на краката

Искате ли да подобрите силата на краката и мускулната си дефиниция с йога? Постоянните поза са начин да отида. За да станете по-силни, опитайте да увеличите времето за задържане за всяка от тези пози. Започнете с три до пет вдишвания и от там работете. Ние често се движим бързо през тези поза в клас на потока, но задържането им за по-дълго време има различен ефект. Дръжте бедрата навътре и издърпайте коляното нагоре.

Вашите крака може да се разклаща отначало, но това е добре. Постоянните везни са добър начин да се съсредоточите върху здравината на краката, но и да внесете сърцевината.

начинаещи

Спускащо се надолу куче - Adho Mukha Svanasana
Downdog често се нарича спокойна поза, но останалото е наистина за вашите ръце. Съзнателно изтегляйки теглото си обратно в краката си, които обикновено са по-силната мускулна група, даваш на ръцете си прекъсване да носите теглото си. Така че не забравяйте да задържите ханша високи и токчета, които се движат към пода в тази поза.

Удължен страничен ъгъл Pose - Utthita Parsvakonasana
Често се набляга на позицията на рамото в тази поза, но наистина няма значение дали си почиваш на ръката на бедрото или докосваш ръката си до пода, стига да останеш дълбоко в предното си коляно. Съсредоточете се върху това, да получите бедрото си успоредно на пода с коляното над глезена и оставете ръката да падне там, където е възможно.

Планински поза - Тадасана
Дори и най-простият стоящ поза може да бъде тренировка, ако останете ангажирани през цялото време.

За краката, това означава да се разпространявате пръстите си широко и да се издигате върху мускулите на бедрата. Бедрата имат леко завъртане навътре, което на свой ред разпространява костите на седлото.

Пирамида Pose - Parsvottonasana
Отново всичко е свързано с поддържането на активните му мускули в тази поза, особено на бедрата, привличащи коляновите капачки.

Микробенд в предното коляно ще спаси ставите ви в дългосрочен план, особено ако сте склонни към хиперекстензия.

Вдигнати ръце Посо - Урдха Хастасана
Продължаване на ангажираността и подравняването, които установихте в планинската поза (по-горе).

Постоянно преместване напред - Uttanasana
Друга поза, която правим толкова често, че е лесно да се скитат повърхността, вместо да се приближавате към нея с внимание всеки път. За да се задълбочи преместването в посока напред, нека ротацията ви да дойде от таза, вместо от долната част на гърба.

Постоянно преместване напред - Prasarita Padottanasana
Подобно на утанасана, но с краката отделени. Въпреки че често се мисли, че "целта" на тази поза е да се получи главата ти на земята, наистина не е така. Всъщност често виждам студентите да вземат наистина широка позиция, за да си сложат главите на пода. Препоръчвам краката да не са по-широки от около 3,5 фута (да се вземат или да се вземат, в зависимост от вашата височина), тъй като става по-широк отвори бедрата си до износване и разкъсване.

Дървото Посе - Врксасана
Първото балансиране поражда повечето хора да се справят. Гледайте къде поставяте крака си, когато го поставите на противоположния крак. Поставете над или под коляното, като избягвате самото ставане. Може да се колебаете и това е добре.

Триъгълник Посо - Триконасана
Както и в прасарита падотонсаса (горе), не се изкушавайте да вземете крака си по-широк в опит да приближите ръката си до пода.

Позата изобщо не е за това. Става въпрос за създаване на здрава основа в краката, която ви позволява да отворите по-добре гърдите.

Воин I - Вирабандсана I
Войниците представляват чудесно място за започване на поредица от постоянни поза . Във войн I, бедрата са изправени пред фронта. Опитайте да отделите краката си отстрани на матрака, ако смятате, че е трудно да държите бедрената точка на задния си крак напред.

Воин II - Вирабардсана II
Воин Ii често следва петите на воин I, но изисква отваряне на бедрата до страната на матката. Останете дълбоко в предното коляно, за да работите с мускулите на бедрата.

Междинен

Несправедлив председател - Уктасасана
За да се съсредоточите върху краката, всичко е за това колко ниско можете да отидете и колко дълго можете да го задържите. Смятам, че е полезно да се пазят бедрата, които се притискат заедно и да мислят за краката като единица. Вземанията от Ujjayi също са от решаващо значение.

Орел Посе - Гарудасана
Орелът може да последва от utkatasana (точно горе), защото краката ви вече са в необходимата огъната позиция. Завъртането на краката и балансирането правят това и в основен усилвател.

Полу Луна Посе - Арда Чандрасана
Друг шанс да работите върху силата на крака и балансиране. Повдигнатият крак трябва да остане също толкова активен, колкото стоящия крак.

Крал Dancer Pose - Натаражасана
Продължение на работата започна в дърво посади (по-горе). Това помага на вашето равновесие да има drishti или фокусна точка, която не се движи.

Обърнете войн
За да работите по краката, не забравяйте, че дори когато торсът ви се върне назад, предният крак трябва да остане дълбоко наведен с коляно над глезена.

Револвиращ триъгълник Pose - Parivritta Trikonasana
Настройката за краката тече добре от пирамидалната поза (по-горе). Краката действат като стабилна точка на закрепване на позата, като осигуряват място, от което може да се отвори гърдите, така че да ги поддържате здраво, без да заключвате коленете си.

Воин III - Вирабандсана III
Препоръчвам да правите тази поза с ръцете си на бедрата, за да можете да почувствате дали са равни. Шансовете са, че страната на повдигнатия крак ще иска да изплува, така че да се работи, за да го пресееш, докато държите крака си успоредно на пода.

напреднал

Повсеместната лунна поза - Parivritta Ardha Chandrasana
Тази поза има толкова много неща и всичко зависи от стабилността на вашия изправен крак. Балансиране и усукване е много работа, да не говорим за поддържане на повдигнати крак високо и прави.

Път на колелото - Урдва Дхануряна

Колелото поза изисква силни крака, за да вдигнете тялото си и да носите по-голямата част от тежестта, докато държите позицията. Важно е да не държите краката си навън и коленете да се прегръщат към средната линия.