Несправедлив председател Pose - Utkatasana

Вид поза : Постоянна

Предимства : Укрепва бедрата (което има някои практически приложения ).

Инструкции :

1. От Mountain Pose - Tadasana огънете коленете, докато бедрата са почти успоредни на пода. Краката трябва да са успоредни. Ако краката ви докосват, дръжте коленете си заедно. Ако краката ви са леко отделени, това е добре, но се уверете, че коленете ви са разделени еднакво.

2. Почистете върховете на пръстите си от пода, за да сте сигурни, че сте наистина ниски.

3. Дръжте коленете си на огънати и задника си, докато вдигате ръцете си нагоре.

Тази поза обикновено се преподава по един от двата начина. По първия начин приоритет е да се пазят бедрата паралелно на пода, в този случай торсът и разширените рамене могат да бъдат под ъгъл от 45 градуса от пода.

Ако искате вместо това да подчертаете изправен гръбнак, вкарайте торса до перпендикулярно положение и го изтеглете направо към тавана. Горната част на гръбнака е в лека гръбнака. Това може да доведе до леко повишаване на задника. Предлагам да опитате да позирате по двата начина, тъй като може да срещнете някой от двата метода, когато правите курсове по йога.

5. Задръжте 5-10 вдишвания

Начинаещи : Работете върху приближаването на бедрата по-близо и по-близо до паралела на пода.

Разширено : Опитайте се да включите обрат. Поставете ръцете в молитвена позиция в сърцето. Обърнете се надясно, като изнесете левия лакът извън коляното.

Останете ниско в позицията и пазете коленете да се натискат заедно. Върнете се в центъра и след това направете лявата страна.

Последователности, включващи тази поза :
Ащанга Сурия Намаскар Б

10 пози, които подобряват якостта на ядрото

10 Позиции за затопляне Зимна йога