Въздействие на бюджета за инспекция на FSIS намалява производството на месо

Бюджетът за съкращаване на бюджета за 2011 г., причинен от политическото бездействие във Вашингтон, не се отрази на безопасността на предлагането на месо в Америка, както първоначално се страхуваха. Но със съкращения, които са автоматична част от бюджета на САЩ от сега до 2021 г., инспекторите от американското министерство на земеделието и хранителната инспекция (FSIS) вероятно ще търсят през раменете си през следващите няколко години.

Основните въпроси се крият в факта, че 6 300 американските месопакети и преработвателни предприятия просто не могат да работят без инспектори на FSIS. Преди Конгресът да приеме изменение, подписано от президента Обама в края на март 2013 г., което да позволи преразпределянето на 55 милиона долара в бюджета на USDA, за да покрие недостиг, 8 400 инспектори по въпросите на месото разглеждаха нежелани две седмици през лятото на 2013 г. доведе до ден за почивка всяка седмица това лято за инспектори на месо. Докато по-малко инспектори на работното място никога не е добре, безопасността на доставките на месо в САЩ е по-малко под въпрос, тъй като способността му да продължи да работи. Ето защо.

Федералните инспектори на FSIS и американската месопромишленост

Ако инспекторите не работят, опаковъчните помещения не могат да оперират, резултатът от което би довело и до принудителни отклонения за около половин милион работници в месопроизводството и доведе до загуби в заплатите на 400 милиона щатски долара.

За да избегнат това, сенаторите Марк Прайор (D-AR) и Рой Блънт (R-MO) въведоха спешна мярка за финансиране, която премина в Парламента с гласуване от 318 до 109 и Сената с 73 до 26. Това беше един от най- седем мерки, считани за "трябва да минат", за да може правителството да продължи да работи на почти нормални нива под секвестиращия.

Това каза, че мярката все още ограбва Петър да плати Павел: 55 млн. Долара, което представлява около пет процента от годишния бюджет на FSIS, ще дойде от другаде в коридорите на USDA. Промяната в Pryor-Blunt прехвърли средства от еднократното финансиране за безвъзмездни средства за училищно оборудване USDA и отсрочена поддръжка на сградите и съоръженията на USDA за 2013 г.

Продължава FSIS Федералния бюджет се отнася

Придвижването напред не е известно откъде ще идват парите за покриване на недостига - това е опасна игра на музикални столове, която ще продължи, докато Конгресът намери компромис за бюджетната криза, довела до блокирането или бюджета съкращава залеза през 2021 г.

Някои, като председателя на Националния съвет на производителите на свинско месо Randy Spronk, отпразнуваха изменението на Pryor-Blunt, което каза: "Това е много добра новина за производителите на свинско месо и други производители на добитък и домашни птици ... Федералната инспекция на месото е функция, трябва да се запази, за да се защити общественото здраве, като се гарантира безопасността на доставките на месо в САЩ. Ние сме доволни, че инспекциите на месото ще продължат и ние сме много благодарни на Sens, Blunt и Pryor за усилията им да предпазят производителите на храни и месокопатели от скъпи загуби и потребителите от по-високи цени. "Други, като американският министър на земеделието Томас Вилсак смята, че това трябва да бъде призив за събуждане: "Действието не премахва критичната нужда Конгресът да намери отговорно решение за укриването чрез балансирано намаляване на дефицита".

Докато изменението, което стимулира необходимото преразпределение на бюджета, спести индустрията от катастрофа тази година, тя не направи нищо, за да гарантира непрекъснатата безопасност в идните години. Всъщност, бюджетните проблеми на FSIS ще бъдат повдигнати отново в обсъждането на бюджета за 2015 г., когато бюджетните съкращения отново се повториха от FSIS в резултат на "Правилото за модернизиране на инспекцията по домашните птици", правило, което опонентите разглеждаха като компенсация за компаниите да приватизират инспекция на домашни птици.