Как може моят лекар да ми помогне да отслабна?

Вашият лекар играе важна роля в успеха ви за отслабване. Защо? Тъй като вашият лекар може да ви предостави критична информация, която може да ви помогне да отслабнете. Така че отделете време, за да настроите време за работа с Вашия лекар за отслабване и диета за помощ .

Как да говоря с моя лекар за отслабване?

Първата стъпка в процеса на отслабване ще бъде да се срещнете с Вашия лекар.

Позволете на рецепциониста да знае, че може да ви е необходимо допълнително време. След това пристигнете на ваше назначение навреме и се подгответе за честен разговор за вашето здраве.

Може да се почувствате малко неудобно да говорите с Вашия лекар за теглото си, но не се притеснявайте. Не забравяйте, че вашият лекар е там, за да ви помогне. Ако тежите ви оказват влияние върху физическото ви здраве, е време да оставите неудобството зад себе си и да говорите честно с него или нея.

Планирайте напълно да отговорите на всички медицински състояния, които оказват влияние върху вашата диета и каквито и да е проблеми, Може да искате да обсъдите и медицински фактори, които може да са причинили наддаване на тегло.

След това задайте въпросите си . Може да поискате да запишете въпроси, преди да отидете и да носите писалка и тетрадка, за да си водите бележки, докато говорите. Важни въпроси могат да включват:

В допълнение към тези въпроси, трябва също така да донесете подробности за всяка диета или тренировъчна програма, която планирате да започнете.

Вашият лекар може да прегледа плана за безопасност и ефективност.

Отговорете на въпроси за вашия лекар за Отслабване

Не се учудвайте, ако не сте единственият, който задава въпроси по време на посещението ви. Вашият лекар може да има и някои въпроси за вас. Например, той или тя може да попита колко ястия и закуски ядете всеки ден, колко често ядете далеч от дома и какви видове ресторанти посещавате.

Не бива да се обиждате или да се притеснявате, ако това се случи. Американската академия по семейни лекари препоръчва на семейните лекари да попитат пациентите си за тези въпроси, за да преценят тяхната хранителна история.

И така, какво трябва да направите, ако не знаете всички отговори? Не се притеснявайте. Може да не успеете да излезете с пълен план за отслабване по време на това първоначално посещение. Например, можете да си запазите дневник за храна, който да се върнете при вашия лекар за обсъждане. Вашият лекар може да Ви препоръча да виждате регистриран диетолог и да се консултирате.

Вземи мотивирани за отслабване

Уверете се, че говорите с Вашия лекар за актуалния си здравен статус. Попитайте дали някое от вашите заболявания може да бъде подобрено със загуба на тегло. Една от най-големите предимства на намаляването на теглото е, че някои пациенти могат да преустановят лечението, ако загубят малко от 10% от общото си телесно тегло.

Познаването на тази информация може да бъде силна мотивация за отслабване.

Вашият лекар може да ви посъветва да насрочите последващи назначения, така че да може да продължи да проверява теглото и здравословното ви състояние. Тя може също да пожелае да имате редовна лабораторна работа, ако понастоящем се лекувате за здравословни проблеми. Продължете да присъствате на срещите си, да задавате въпроси и да поддържате връзка с Вашия лекар, за да отслабнете и да запазите паунда.

Редактиран от Malia Frey, .com Отслабване Експерт