Бадемите са добри за отслабване?

Знаем, че бадемите имат вкус и са пълни с протеини и здравословни мазнини. Но може ли ядки действително помогне с загуба на тегло ?

Какво казва изследването за бадемите

Най-често срещаното твърдение за бадемите като средство за отслабване е, че те са превъзхождащи, което означава, че те могат да предотвратят преяждането. Това проучване установи, че сред диетите, тези, които допълват диетите си с бадеми, губят повече тегло от тези, които допълват диетата си със сложни въглехидрати.

И това проучване установи, че субекти, които са се наслаждавали на бадеми всеки ден, не получавали никаква тежест, въпреки че консумирали стотици допълнителни калории дневно от бадемите. Учените зад проучването вярват, че това е така, защото бадемите ги държат да не се чувстват гладни между храненията.

Друга възможна причина бадеми може да бъде добър за отслабване? Изследванията показват, че не всички калории на бадемите се абсорбират от тялото. Учените вярват, че бадемите всъщност съдържат около 20-30% по-малко калории, отколкото хранителните етикети показват, защото твърдостта на клетъчния им грим не позволява абсорбция.

Бадемите са пълни с протеини, а изследванията показват, че хранителните вещества са полезни за отслабване. Едно проучване установи, че диетата с високо съдържание на протеини може да увеличи метаболизма, а друго проучване установи, че протеинът има ефект на потискане на апетита.

Калориите все още имат значение

Имайки предвид това, обаче, важно е да запомните, че калориите са от значение.

Тъй като бадемите са с високо съдържание на мазнини, те съдържат много калории: Унция от бадеми (около 23 ядки) има около 160 калории, 14 грама мазнини и 6 грама протеин. Тези малки бадеми определено се прибавят! Ако ядете хляб безумно през целия ден, може да консумирате повече калории, отколкото искате.

Не превъзхождайте ползите от бадемите, като ядете твърде много от тях.

Най-добрият начин да използвате бадемите като част от план за отслабване е да ги включите в храненията и леките закуски с умереност. Носете пакет от бадеми с 100 калории в чантата си и когато хвърлят атака с храна, яжте ги, вместо да вземете нещо от автомата. Ще бъдете изумени как пълните бадеми ви карат да се чувствате. Само не забравяйте да замените други закуски с бадеми. Не ги яжте в допълнение към всичко останало, което ще ядете в един ден.

Насладете се на тези съвети за бадеми:

За повече съвети за трикове, плюс рецепти без вино, храна открива и още, регистрирайте се за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!