Пандандастана в бикрара йога

Ставната стойка е балансираща поза, която се появява в последователността на Бикрам йога и е приета и от други йога практики. Вписването тук е чрез половината лотус дърво по добра причина. Ако имате проблеми с позата на половината лотос , ще ви е трудно да влезете в петите. Практикуването на някои бедрени протези ще ви помогне. Няма много йога пози, които изискват силата на краката, която е необходима, така че това е добър начин да привлечете известно внимание към тази занемарена област, както и да си направите балансирано предизвикателство.

инструкции

  1. Застанете на десния си крак и донесете горната част на левия си крак на дясната си бедро в полуосовата вариация на дървото . Вземете няколко вдишвания, за да установите баланса си.
  2. Започнете да огъвате дясното си коляно, като държите левия си крак върху горната част на лявото бедро. В същото време, вдигнете дясната си пета, така че, когато сте в клекнал положение, вие също сте на топката на десния си крак.
  3. Когато поемате клек, насочете дясната си пета към перинеума, така че петата да е центрирана под тялото ви, а не само под десния задник.
  4. Оставете върховете на пръстите си да стигнат до пода пред вас, ако имате нужда от тях за баланс. Потвърдете корема си и работете, за да вдигнете една или и двете си ръце от пода, докато балансирате върху топката на десния си крак.
  1. Ако получите баланса, вкарайте двете си ръце в anjali mudra и опитайте да задържите позицията за пет дълбоки вдишвания и издишвания.
  2. Върнете се на полутоновото дърво и разклатете двата крака, преди да опитате от другата страна.

Съвети за начинаещи

Добавете предизвикателство