Части за контрол на порцията за отслабване

Частите за контрол на порцията са лесен начин да контролирате размера на сервиране и да отслабнете по-бързо. Можете да си купите контролни панели в магазините и онлайн, но можете също да направите своя собствена. Използвайте това ръководство, за да разберете как да използвате стратегията за интелигентни плочи, за да създадете здравословна храна, да ядете по-добре и да постигнете целта си за отслабване.

Части за контрол на порцията за отслабване

Ако се опитвате да отслабнете, трябва да се запознаете с контролните пластини.

Интелигентно проектираният сервиз ви помага да ядете правилните порции бедни протеини, зеленчуци, нишесте, млечни продукти и десерт. Плочите ви помагат да вземате най-добрите решения за това какво да ядете и колко да ядете, за да можете да изградите здравословна храна за по-добро тяло .

Има различни видове части за контролни плочи за отслабване. Можете просто да използвате по-малки плочки за вечеря, за да научите как да ядете по-малко по време на хранене. Салатните чинии или 9-инчовите плочи помагат да се запазят частите . Храната ви изглежда по-голяма, когато е поставена върху по-малък сервиз. Докато 10- и 11-инчовите плочи са станали популярни, те могат да допринесат за преяждане, според изследване на д-р Брайън Уансинк , който проучва причините за преяждане.

За много dieters, използването на по-малка чиния е най-умната първа стъпка за контролиране на порциите. Но има и други начини да използвате контролни пластини за порция в дома си.

Части за контрол на порциите за купуване

Някои диети предпочитат да купят професионално проектирани порции контролни плочи, за да отслабнат.

Тези плочи включват декорация или изображение върху кухненската прибори, които ви насочват да сервирате себе си в дясната част от месото, зеленчуците и гарниращите странични ястия.

Ще намерите много от тези табели за продажба онлайн. Марки като прецизни порции продават комплекти от ястия, които можете да използвате, за да подобрите хранителните си навици.

Вие дори ще намерите Meal мярка повторно използваеми храни част водачи, които можете да използвате с вашите собствени плочи.

Една от любимите ми маркови части за контролни плочи е livliga. Елегантната сервизна пособия идва в няколко различни стила, за да приспособи различните лични предпочитания. Но нито едно от съдовете не прилича на "дивеч". livliga също прави красиви лъжици, купи и дори винени чаши, които ви помагат да излеете само една порция от любимата си алкохолна напитка .

Можете също така да закупите комплект от комплекти за контрол на порциите, които да ви помогнат да поддържате подходящите порции храна, когато сте в движение. Bentology прави Pertion Perfect Комплекти за отслабване в редица забавни цветове. Всеки комплект се предлага в различни контейнери за многократна употреба за вашите протеини, зърнени храни, плодове, зеленчуци и здравословни мазнини, така че винаги да знаете, че ядете правилната сума. Можете също така да закупите комплекти с по-хладни торби, тоте или изолирани ръкави, така че храната ви да остане на правилната температура.

Направете свои собствени контролни пластини

Ако предпочитате да не харчите парите на нови табели за вашата диета, можете да използвате същите принципи за контрол на порциите с плочите, които вече имате. Това просто изисква да използвате някакво творчество и да си представите, че храната ви е разделена на раздели.

Чрез раздробяването на плочата си на части и приписването на определени видове храна на всеки раздел, по-интелигентните решения могат да станат автоматични. Ето как да го направите:

Създайте умствена картина на вашата чиния. Разделете плочата си наполовина вертикално. След това разделете една от тези половини на две хоризонтално. Сега имате три части: една голяма половина секция и две четвърти секции.

  1. Напълнете една четвърт от плочата със слаб протеин. Това може да включва птици, риба, яйца, постно месо или боб. Съвет: Изпечете грил, печете или изпечете и премахнете кожата на домашните птици, когато е възможно. Не използвайте сметанови сосове или сосове, тъй като те добавят много добавени мазнини и допълнителни калории към иначе здравословна храна.
  1. Напълнете една четвърт от плочата със здравословно зърно. Здравословните зърнести решения включват киноа, кафяв ориз, овес, кускус или пълнозърнест хляб. Съвет: Избягвайте да използвате бял ориз, картофи, картофено пюре или бял хляб в полза на пълнозърнести храни. Не само, че цели зърна са по-здрави, те ви помагат да намалите гладните глад по време на рафинираните въглехидрати.
  2. Запълнете останалата половина на плочата с плодове и зеленчуци. Изберете голямо разнообразие от продукти всеки ден. Опитайте се да добавите различни цветни зеленчуци към всяко хранене. Съвет: Когато приготвяте зеленчуци , не добавяйте масло, сос от сирене или дресинг и не забравяйте да ги пасирате, скаете или печете, вместо да ги пържете или да приготвяте готварска печка.

Нуждаете се от водач за частите си за контрол? Използвайте логото Избор на плаката, разработено от Министерството на земеделието на САЩ (USDA). Разпечатайте цветното лого и го поставете на вратата на хладилника или на масата за вечеря, за да напомни на вас и вашето семейство как да създадете здравословно хранене, за да достигнете и поддържате здравословно тегло.

* Редактиран от Malia Frey, Отслабване Експерт

Оповестяване: Прегледните проби са предоставени от производителя.