Стартов стол или Саламба Сирсасана II

Главата е трудна поза, на която трябва да се подхожда внимателно, особено от начинаещи . Класическият стол за йога се прави с предмишниците на пода и с ръцете, закрепени зад главата. Стативът обикновено се третира като по-усъвършенствана версия на стойката, но това не винаги е вярно. Някои хора, които имат затруднения при разбирането на sirsasana, се чувстват по-комфортно със sirsasana II, може би защото те наподобяват по-силно нагласите, които са направили като деца.

Ако поставите правилно статив на статив с добро изравняване, няма причина да не го опитате, преди да овладеете другата версия. И в двата случая, уверете се, че когато вдигнете пълната поза, правите това със сила и контрол.

Също известен като : Sirsasana B

Тип на позата : инверсия

Ползи : Подобрява баланса и якостта на сърцевината .

инструкции

  1. Започнете с огъване напред с широки крака.
  2. Доведи главата си на пода. Това е добре, ако трябва да се наведете малко за да направите това.
  3. Поставете дланите си на пода и огънете лактите на 90 градуса.
  4. Уверете се, че главата и двете ви длани формират равностранен триъгълник. Не позволявайте на лактите да се изплъзват.
  5. Преместете тежестта си напред върху главата и ръцете си, за да можете да вдигнете краката от пода.
  6. Вдигнете краката си от двете страни. Бавно ги придвижете към перпендикулярна позиция спрямо пода. Щом имате краката, останете тук пет до десет вдишвания. Не забравяйте да натискате силно в дланите си през цялото време.
  1. За да излезете, обръщайте процеса, като първо пренесете краката широко, след което завъртете таза, за да ги спуснете бавно на пода, така че да се върнете в завоя с широки крака напред.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали