Еднокрака стол Pose (Eka Pada Utkatasana)

Също известен като: фигура 4 позиция

Тип на позата: Постоянен, балансиран

Ползи: Подобрява якостта и баланса на сърцето, отваря бедрата, укрепва краката.

Еднокракият стол е това, което се случва, когато уцкасана среща суцирандрасана . В допълнение към това, че е само по себе си балансирано предизвикателство, това е важен вход в няколко модерни баланси на рамото .

Инструкции:

1.

Започнете, като влезете в неловко столче позира (utkatasana). Вземете няколко вдишвания тук и с двата крака, заградени в пода. Уверете се, че бедрата ви са ниски и теглото ви е обратно в петите.

2. Донесете ръцете си на Anjali mudra в сърцето си. Почувствайте всичките четири ъгъла на левия си крак на пода, когато започнете да разцепите десния си крак от земята. Дръжте лявото коляно на огъване, докато прекосявате десния глезен, за да лежите на лявото бедро точно над коляното.

3. Оправете силно десния крак. Ако погледнете надолу, трябва да видите триъгълна форма, образувана от краката ви.

4. Останете в тази позиция за три до пет вдишвания. Ако искате да отидете по-далеч, започнете да донесете гърдите си надолу, докато ръцете ви (все още в молитвена позиция) почиват на дясното валче. Ако това ви се стори добре, можете да продължете напред, докато пръстите ви не докоснат пода. Задръжте завоя в десния си крак или го изправете, в зависимост от това, което се чувства по-добре.

5. Ако се наведете напред, излезте от начина, по който сте влезли, бавно се връщате в изправено положение. Освободете десния крак на пода и поемете няколко вдишвания в неловко стол, преди да направите поза върху другия крак.

Съвети за начинаещи:

1. За позициите на баланса е полезно да намерите място, което да гледате на пода точно пред вас.

2. Работете върху основната си сила с вариации на дъски и йога, ако балансирането е трудно за вас.

Съвет за напреднали:

1. Фигурата на четири формата на краката ви поставя за балансиране на ръцете като плаващ гарван (eka pada galavasana) и.