Ползите от дълбокото течение на водата

Водното движение е чудесно както за тренировки, така и за рехабилитация на наранявания

Спортистите от всякакъв вид могат да постигнат ползите от дълбокото движение на водата . Това е чудесна форма на кръстосано обучение и отличен начин за справяне и предотвратяване на наранявания.

Водното движение може да позволи на пострадалия спортист да се възстанови без загуба на годност. Той може също така да спомогне за подобряване на работната форма и намаляване на риска от травми чрез намаляване на стреса при движение на твърди повърхности.

Уреди за трениране на вода за дълбоководна работа

Най-популярната форма на аква тренировъчни устройства сред участниците е AquaJogger. Изработена от пяна EVA, тя изглежда като колан, който сте закачили около кръста си. Почти всяка флотационна жилетка или колан ще работи почти толкова добре. Целта е да поддържате тялото си на повърхността, като същевременно ви позволява да изпълнявате движение без стрес към тялото.

Потопете се във водата ще имате съпротивление от всички страни. Това принуждава противоположните мускули да работят еднакво. Докато движите ръцете и краката си срещу съпротивлението на водата, ще получите страхотна тренировка за сърдечно-съдови и силови тренировки. Добавянето на допълнителни хидроуреди, като чорапи, дъмбели, гребла и ръкавици ви позволява да променяте усилията и интензивността си.

Ползите от дълбокото течение на водата

В допълнение към увеличаването на съпротивлението на движението, във водата се намалява натоварването на ставите, като същевременно се увеличава обхватът на движение.

Тъй като няма удар, раненият спортист може да тренира във водата и да остане годен, докато раните се лекуват.

Един несправедлив спортист може да използва вода, която работи като метод на кръстосано обучение, упражнявайки мускулите по различен начин от движението по суша. Това е предимство, ако не харесвате истинското плуване, но се наслаждавате на това, че сте в басейна и искате да се възползвате от времето си на басейн.

Това също е начин да се работи по техника. При движение на вода може да увеличите съпротивлението и усилието, като същевременно намалите пробега и риска от нараняване. Това също е начин да се облекчи упражнението скука. Можете да получите добра тренировка в басейна, вместо да поставите мили на пътя, особено през лятото или зимата, когато времето не е приятно. Ако вали вън, може да се насладите да се намокрите в басейна.

Съвети за техниката за дълбоководна работа

Може да се наложи да практикувате, за да накарате водата да затича, но ако се съсредоточите върху формата си, точно както бихте направили, докато бяхте на сушата, трябва да я вземете бързо.