Здрави пещи Печени картофи

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 234

Мазнини - 7 гр

Въглехидрати - 40гр

Протеин - 5g

Общо време 70 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 60 мин
Дозировки 4 (по 1 1/4 чаши всяка)

Тук има сърдечно ястие, което е идеалният спътник за пържоли, печено, пържоли, птици и морски дарове. Почти можете да миришете вкусния аромат на картофите и розмаринга, докато прочетете съставките.

Най-доброто от всичко е, че това ястие е добро за вас. Въпреки че картофите са нишестени, това не ги прави нездравословни. Това просто означава, че трябва да гледате служебния си размер. Картофите са добър източник на витамин С , калций , магнезий, калий, фолат и фибри и са почти без мазнини. Тази рецепта използва малко зехтин , който в малки количества е добър за сърцето ви. Вашите скорбяла храни трябва да заемат около една четвърт от вашата чиния, оставяйки достатъчно място за зелени и цветни зеленчуци и протеинов източник.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 425F.
  2. Измийте картофите и ги оставете да изсъхнат. Не е нужно да разваляте картофите, но може да пожелаете да изрежете очите или повърхностните дефекти.
  3. Бебешките картофи могат да бъдат оставени цели, но големите картофи трябва да бъдат нарязани на 2-инчови парчета.
  4. Поставете картофите в тава за печене и изсушете зехтина върху картофите. Добавете розмарин, чесън, сол и черен пипер.
  5. Пъхнете картофите с голяма лъжица, докато картофите се покрият с маслото и подправките. Растете картофите открити за 45 минути до един час. Завъртете картофите понякога по време на готвенето. Картофите се правят, когато плътта е мека и лесно се пробива с вилица.

Варианти и замествания на съставките

Можете да използвате мащерка или риган вместо розмарин или комбинация от любимите ви билки.

Съвети за готвене и сервиране

Те са готови да служат точно както са, но може би искате да добавите малко кетчуп или горещ сос на масата.

Изберете картофи, които са твърди и нямат зелен оттенък. Зелените картофи съдържат соланин, който има горчив вкус.

Печените печени картофи са чудесно допълнение към вегетарианските ястия. Любимото ми е да сервирам тези картофи с голямо помагачество на Швейцарската царевица и някои черни бобчета или нахут.