Преодоляване на емоционалния стрес, за да отслабнете

Психологическите бариери за отслабване може да са причината да не отслабнете

Имате проблеми с отслабването? Ако сте опитали всеки план за диета и упражнения и не можете да отслабнете, може да имате психологически бариери за отслабване. Звучи сложно, но не е така. Това просто означава, че трябва да преодолеете емоционалния стрес, за да отслабнете.

3 Емоционални бариери за отслабване

Психологическата бариера за отслабване е просто пречка.

Това е като тухлена стена, която ви отделя от целта ви за отслабване. Как да стигнете до стената? Първата стъпка е да разберете защо бариерата е там. Има няколко често срещани причини, които могат да бъдат виновни.

 1. Стрес. Има една добра причина, че комфортната храна получи своето име. За повечето хора храненето се чувства добре. И по време на стрес, някои хора използват храната като най-добрият начин да успокоят емоциите си. Проучванията установиха, че преяждането може да се превърне в хроничен механизъм за справяне със стреса на живота.

  Така че как да завладеете стресовата стена, за да отслабнете? Избягването на стреса не винаги е възможно. Но техниките за релаксация могат да бъдат здравословна алтернатива за управление на емоциите по време на стресови времена. Учените са установили, че специфичен вид техника на релаксация, наречен ръководен образ, може да помогне при загуба на тегло. Можете да работите с терапевт, за да научите ръководни изображения, но е възможно да научите самостоятелно ръководени изображения. Отнема известно време, за да се овладее, но ръководството на изображения може да е най-ефективната техника за отслабване, ако емоциите ви карат да ядете по време на стресови времена.
 1. Депресия. Изследователите не са ясни, ако депресията води до повишаване на теглото или ако депресията предотвратява загубата на тегло. но много учени смятат, че има връзка. Симптомите, свързани с депресията, като безсъние или бездействие, могат да направят загубата на тегло по-трудна. А някои често предписани антидепресанти могат да ви накарат да наддават на тегло, както добре.

  Как да разберете дали депресията ви пречи да постигнете целта си за отслабване? Първата стъпка е да получите скрининг за депресия. Говорете с Вашия лекар, за да се обърнете към специалист по психично здраве. Той или тя ще може да разследва по-нататък и да определи дали имате депресия и ви дава полезни съвети за напредъка.
 1. Лична или детска травма. Някои изследователи са открили, че хората, които са били изложени на физическо насилие, сексуално насилие или тормоз между връстници, са изложени на по-висок риск от затлъстяване.

  Някои учени смятат, че наддаването на тегло може да се използва като емоционално защитно "решение" за оцелелите от злоупотреба.

  Ако сте имали емоционална травма, това може да повлияе на хранителните ви навици и на теглото ви. Предишните ви преживявания може да ви попречат да намалите теглото си в наши дни. За да постигнете целта си, може да искате да се справите с проблема с квалифициран специалист.

  Има много експерти, които са специално обучени да се справят с травма от миналото. Можете да намерите специалист по поведенческо здраве, който е опитен в лечението на основните емоционални причини за преяждане и наддаване на тегло. Вашият доставчик на първични грижи може да е в състояние да предостави сезиране. Ако не, има други начини да се намери терапевт. Американската психологическа асоциация предоставя ресурси, за да помогне на потребителите да получат необходимата им помощ, включително и услуга за локализиране, за да намират практикуващи във вашия район.

Ако се борите безуспешно, за да отслабнете, всяка от тези психологически бариери за загуба на тегло може да бъде виновна. Помислете защо вашият преграда или "стена" е на мястото си и след това предприемайте стъпки, за да получите помощта, която трябва да достигнете и поддържате здравословно тегло.

Източници:

Антонио Л Палмейра, Дейвид А Маркланд, Марлейн Н Силва, Тереза ​​Л Бранко, Сандра С Мартинс, Клаудия С Миндерико, Пауло Н Виера, Хосе Т Барата, Сидонио Серпа, Луис Б Сардиха и Педро Дж. Тейсиейра. "Реципрочни ефекти между промените в теглото, изображението на тялото и други психологически фактори при поведенческо лечение на затлъстяването: анализ на медиацията". Международен журнал за поведенческо хранене и физическа активност 2009, 6: 9.

Chang MW, Nitzke S, Гилфорд Е, Adair CH, Hazard DL. "Мотиватори и бариери пред здравословното хранене и физическата активност при мъжете с наднормено тегло и затлъстелите с ниски доходи". Журнал на Американската диетична асоциация 2008 Jun; 108 (6): 1023-8 ..

Д-р Флориана С. Лупино; Leonor M. de Wit, MS; Д-р Пол М. Буви, дм; Д-р Тео Стижен; Д-р Пим Кюйпърс; Д-р Бренда WJH Penninx; Франс Г. Зитман, дмн. "Наднорменото тегло, затлъстяването и депресията, систематичен преглед и мета-анализ на надлъжни изследвания" Архиви на обща психиатрия 2010; 67 (3): 220-229.

Джан Мауро Манцони, Франческо Пагнини, Алесандра Горини, Алесандра Презиоса, Джанлука Кастелнуово, Енрико Молинари, Джузепе Рива. "Може ли рехабилитационното обучение да намали емоционалното хранене при жени със затлъстяване? Проучвателно проучване с 3 месеца последващо наблюдение". Вестник на Американската диетична асоциация август 2009 г.

Грегъри Е. Симон, Евет Дж. Лудман, Дженифър А. Линд, Белинда Х. Оперскалски, Лора Ичикава, Пол Рохде, Емили А. Финч, Робърт У. Джефри. "Асоциация между затлъстяването и депресията при жени на средна възраст". Обща болнична психиатрия януари 2008 г.

Kinzl JF. "Промяна в образа на тялото и психологическото благосъстояние по време на поведенческо лечение на затлъстяването: Асоциации със загуба на тегло и поддръжка." Хранене и нарушения на теглото 2010 декември; 15 (4): e275-80.

MS Faith, М. Бутрин, ТА Уаддън, А. Фабриторе, АМ Нгуен, С. С. Хеймсфийлд. "Доказателства за перспективни асоциации сред депресията и затлъстяването в популационните проучвания." Преглед на затлъстяването май 2011 г.

Санджай Р. Пател и Франк Б. Ху. "Продължителност на краткия сън и увеличаване на теглото: систематичен преглед". Затлъстяване януари 2008 г.

Винсент Дж. Фелит, д-р, FACP, Кати Джакстил, Виктория Пепър, М.С. и д-р Алберт Рей. "Затлъстяването: проблем, решение или и двете?" Пролетта на Permanente Journal 2010; 14 (1): 24-3.