Plyometrics - Изгаряне на калории и изграждане на енергия с Plyometrics

Ако някога сте виждали баскетболен играч да скочи, за да хвърли топката в мрежата или да види как един бегач прескочи препятствие в събитие за пистата, виждал сте plyometrics. Много от нас дори правят plyometrics, без дори да го осъзнаят - Ако някога сте скочили, за да достигнете нещо на висок рафт, сте направили plyometric упражнение.

Какво точно е Plyometrics?

С тези примери можете да видите, че plyometrics е вид дейност с висока степен на въздействие, която оказва влияние на съвсем ново ниво.

Това не е просто скачане на крикове или скачане на въже, включва движения като скачане, обвързване и тласкане упражнения, които се фокусират върху максимизиране на участък reflex на мускулите.

Целта? Да учите мускулите да произвеждат максимална сила по-бързо, което подобрява представянето както за спортистите, така и за трениращите.

Какво се случва по време на плиометрично упражнение

Този протяжен рефлекс се случва, когато скочите, една от причините, поради която ние често се отнасяме до plyometrics като скок обучение. Например, ако скочите на кутия или стъпка и след това скочи надолу, квадратът се простира, когато коленете ви се огънат и след това бързо се свиват отново със следващия скок. Това е предната част на първия скок, който подобрява втория скок.

Докато plyometric обучение е нещо, което спортистите използват за обучение, средният упражнятел може да се възползва от ползите, както под формата на повече енергия, повече сила, повече издръжливост и изгаряне на повече калории. Всъщност добавянето на plyometric обучение към вашите тренировки може също да увеличи afterburn - Калориите, които горят след тренировка.

Когато правите трудни, мощни plyometric упражнения, вашият пулс се покачва, понякога ви отвежда в анаеробната зона . Вие оставате там само за кратък период от време, но това е достатъчно дълго, за да изгорите мега-калориите, докато изграждате повече сила и сила в тялото си.

Плиометрични предпазни мерки

Докато plyometric обучение е страхотно за някои хора, не е за всеки и, както и всичко в живота, има някои недостатъци на този вид обучение.

Само някои неща, които трябва да имате предвид:

Примери за плиометрични упражнения

Повече за plyometric обучение .

Източник:

Американски съвет за упражнения. Ръководство за личен треньор ACE, 3-то издание . Сан Диего: Американски съвет за упражнения, 2003 г.