Рецепта за маргарита без захар

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 104

Мазнини - 0 грама

Въглехидрати - 6g

Протеин - 0 грама

Общо време 10 мин
Подгответе 10 минути , гответе 0 мин
Сервирания 1

Тази рецепта за коктейли без маргарита се приготвя с текила, лимонов сок и портокалов екстракт, вместо традиционните ликьори Triple Sec или Cointreau, които имат високи концентрации на захар. Можете да добавите малко количество сироп от агаве, ако желаете, но имайте предвид, че рецептата вече няма да бъде захар. Опитайте да опитате коктейла преди добавяне на сироп от агаве; може да не пропуснете допълнителната сладост.

Маргарита може да се сервира нагоре по скалите или да се влее в лепкава консистенция с натрошен лед за замразена маргарита. Ако предпочитате, можете да покриете стъкления ръб с груба сол и да ги гарнирате с вар клин.

Съставки

подготовка

  1. В коктейл шейкър комбинирайте текила, лимонов сок, вода, портокалов екстракт, агаве сироп, ако използвате, и малка шепа лед. Разклатете до добре смесени. Като алтернатива, можете да смесвате съставките в блендер, докато се напълнят.
  2. Ако желаете, намокрете ръба на маргарита или мартини стъкло с лимонов сок или чиста вода и го натопи в малка чиния от маргарита или сос кошер.
  3. Изсипете сместа от шейкър в стъкло, над леда или направо нагоре. Ако се смесят, изсипете направо в стъклото.

Варианти и замествания на съставките

Въпреки че агавеният сироп се е превърнал в популярна алтернатива на захарта, има няколко неща, които трябва да имате предвид при избора му като заместител. По отношение на калориите, за една супена лъжица захар има 40 калории, а агавният сироп има 60 калории. Агавеният сироп обаче е много по-сладък от захарта, така че не е нужно да използвате толкова много. Агавеният сироп е с високо съдържание на фруктоза, но е с нисък гликемичен индекс, което го прави по-добър избор от захарта за хората с диабет (въпреки че няма много изследвания, които да подкрепят това).

Друг естествен подсладител, който трябва да разгледате, е стевия - той идва както в гранулирана, така и в течна форма. Стевия е много сладка, но практически без калории. Вкусът може да се различава от марката до марката, така че може да искате да опитате няколко, за да намерите стевата, която предпочитате. Проучванията показват, че може да понижи кръвното налягане и да понижи нивото на кръвната захар.

Рецепти за коктейли с намалена захар

Само защото се опитвате да намалите захарта не означава, че трябва да намалите коктейла!

Има няколко прости начина да превърнете любимите си напитки в захар без удоволствие, като космополитен коктейл или уиски .