Натиснете пътеката като научите как да прекарате

Готови ли сте да ударите следа? Ще трябва да сте подготвени за това, как туризмът по естествена пътека е различен от ходенето из града или през паркове в градските райони. Ето съвети за начинаещи туристи.

Преминаване за пешеходен туризъм

Пътуващите традиционно се обличат на слоеве, така че да могат да свалят слой, след като се затоплят и отново го поставят, когато спират и охлаждат.

Трябва да носите опаковка, за да можете да подредите екипировката си и да носите достатъчно вода и леки закуски, за да стигнете до екскурзията си. Ще трябва да носите обувки за следене за добра сцепление, стабилност и защита от скали.

Носете вода или използвайте препарат

Потоците и речните води не са безопасни за пиене в повечето райони. Този планински поток, който изглежда толкова чист, може да бъде източник на паразита Giardia . Носете воден филтър или таблетки за пречистване на водата, ако планирате да пиете от потоци или извори. За еднодневна екскурзия планирайте да носите достатъчно вода, за да не се налага да пиете от естествени източници.

Като си време

Първото нещо, което трябва да осъзнаете, е, че ще бъдете по-бавни, когато се разхождате, в сравнение с ходене или джогинг на тротоара. Естествената пътека изисква по-голямо внимание, когато стъпвате. Повърхността е неравномерна и може да има скали и корени, които да ви отблъснат.

Повечето карти и ръководства дават приблизителна оценка за това колко време ще отнеме, за да завършите сегмента на пътеката, и може да изглежда абсурдно дълго.

Те не са. Вие ще искате да планирате толкова много време.

Дори ако сте бързи, може да искате да отделите повече време, за да оцените природната среда. Потопете се в пейзажа, правете снимки, оценявайте птиците, елените и катериците. Времето в гората, планините и пустините трябва да се изразходва за наблюдение и наслада, вместо да бърза към дестинация или чрез тренировка.

Планинските хълмове

Почивката нагоре и надолу по хълмовете и планините изисква грижи, особено на склонове, покрити с хлабав чакъл или напукана мръсотия. Дръжте коленете си наклонени и използвайте странично стъпаловидни маневри в най-стръмните части. Екипът за туризъм или чифт пешеходни полюси могат да ви дадат допълнителна стабилност.

Вземете си време, дишайте, обърнете се и се насладете на гледките, докато улавяте дъха си. Гледката от върха на хълма си струва да се насладите. Не забравяйте, че може да сте натрупали надморска височина, където въздухът е по-тънък и има по-малко кислород.

Преминаване на потока

Може да се наложи да преминете там, където няма мостове или мостовете не са били сменени след сезонни наводнения. Скалите и останките в реката могат да изглеждат като стъпала, но могат да бъдат хлъзгави опасности. Може да е по-разумно да се придвижвате надолу, където потокът е изчезнал и е плитък. Ако преминете през тясно място, където водата е по-дълбока и токът е бърз, може да ви извади краката.

Оставете без следа

Не оставяйте следи - вземете само спомени и оставете само отпечатъци. Когато природата вика и имате нужда от тоалетна, но няма , отстранете се от пътеката и далеч от течаща вода. Изкопайте изкопа с дълбочина поне 6 инча. Направете своя дълг и го погребете. Вземете всички останали боклуци с вас, включително ябълковите ядки и други хранителни отпадъци.

Може да си помислите, че тук има оранжева кора или има само компост, но повечето пътеки се използват достатъчно, че ако всеки турист остави един, ще миришат като сметища за боклук.

Научете зачитането на децата си на открито

Един ден като семейство е чудесно и прави спомени. Използвайте това като възможност да преподавате уважение към природата, вместо да оставяте децата или домашните любимци на дива природа. Не позволявайте на детето си да избира диви цветя, научете го или нея да ги оцени в естествената им среда. Някои видове, като трилиумите, няма да цъфтят отново в продължение на години, ако бъдат взети. Не позволявайте на детето да хвърля камъни, да откъсва клони от дърветата или да се плъзга надолу по склоновете.

Това случайно унищожение може да доведе до ерозия и затваряне на пътеки.

Кучета по пътеката

Собствениците на кучета могат да видят това като чудесно време за ФИДО да избяга. Катериците получават достатъчно упражнения без негова помощ и зарязването на звяра зад ъгъла на тясна открита пътека е опасно. Дръжте кучето си под контрол и очаквайте, че на пътеката, която може да срещне Фидо, има други туристи, кучета, лами и коне. Нямате нужда от скръбта да загубите кучето си в битка, когато той се отприщи.