Сила обучение за начинаещи - Ето как започвате

Вашите първите шест седмици

Въпреки че умът ви може да е готов да се потопи в програма за отслабване, тялото ви може да не е на една и съща страница. Разбира се, че искате да компенсирате изгубеното време, но това никога не работи, особено при упражнения.

Една от най-големите грешки, които правим, независимо дали сме нови да се упражняваме или да се върнем от почивка, върши твърде прекалено много. Ако някога сте го правили, вероятно сте прекарали една мизерна седмица, опитвайки се да се движите, без всъщност да използвате мускули.

Лесно можете да избегнете болката и мизерията, като се облекчите. Научете как да подготвите тялото си за силови тренировки и как да постигнете напредък в продължение на шест седмици тренировки.

Първите шест седмици

Помислете за първите шест седмици от програмата си като време за подготовка; в който се концентрирате върху изучаването на подходяща техника и форма, какви упражнения да правите, кои мускулни групи да работят и колко тегло да използвате.

Не забравяйте, че вашето тяло се нуждае от период на корекция, така че не се притеснявайте за загуба на тегло или изграждане на огромни мускули. На неговия етап в играта вероятно няма да видите никакви съществени промени. Това отнема време, така че се съсредоточете върху това да вършите това правилно и да извлечете максимума от всяка тренировка.

По-долу ще намерите шестседмичен поглед как да подредите тялото си, без да се самоубиете. Това са само общи насоки, но те трябва да ви помогнат да начертаете основна програма, която да започнете.

Седмица 1

Седмица 2

Седмица 3 - 6

Ще научите повече по-късно за това какво да правите през следващите шест седмици, но засега имате обща представа как да започнете. За повече информация относно избора на упражнения, тренировки за теглото и планиране, вижте Тегло обучение 101 .

Ако сте готови, започнете с тази тренировка за цялостно обучение на тялото за начинаещи .