Как да изберете по-здравословен флип-флоп

Поддържайте по-щастливите си крака

Джапанките са популярни като обувки за лятна комфорт, но те са известни лоши за краката ви. Д-р Андрю Уейл и подиума Фил Васили имат тези съвети при избора на джапанки, които няма да се провалят краката ви.

Изберете джапанки, които се огъват само в топката на крака

Flimsy Flip-Flop наведе наполовина. Уенди Бъмгарднер ©

Евтините джапанки обикновено нямат никаква структура или подкрепа за стъпалото. Ако можете да ги огънете наполовина - като тези в снимката - или да ги завъртите в гримове, те няма да ви помогнат да предотвратите умората на краката. Добър флип-флоп се огъва, само когато се нуждаете от огъване, когато ходите - в топката на крака. "Тази минимална гъвкавост показва правилния баланс, поддръжката на арката и подравняването за здрави крака", казва д-р Вайл и Фил Васили.

Направете точния размер

Флип-флопът не се побира. Уенди Бъмгарднер

Петите и пръстите на краката ви не трябва да висят от ръба на подметката, като канят камъни и играчки, за да ви дадат неприятно нарязани или нарязани пръсти. Едната проходилка нарича тази "скара коктейл пръсти". По същия начин, не просто се вмъкнете в една прекалено голяма двойка с ръбове, които могат да се хванат на неравни повърхности и да ви накарат да се отървете. Обърнете специално внимание при шофиране, докато носите джапанки. Трима проходилки бяха убити през 2011 г., когато шофьор, носещ огромните джапанки на съпруга си, го хвана под педала на газта и закара колата си в църковен двор, където се сглобяваха.

Заменете износените джапанки

Износен флип-флоп. Уенди Бъмгарднер ©

Джапанките не са завинаги. Преди да се вмъкнете в тях, потърсете пукнатини в подметката и горната част или знаци, че лостът се развързва. Не искаш да те удари. Ако има дълбоко вдлъбнатина на стъпалото в подметката или можете да видите очертанията на пръстите на краката от миналата година, е време да ги замените. Помниш ли песента "Маргаритавил"? "Изпуших флип-флопа си, стъпих на поп върха, нарязах петата си, трябваше да се разхождам обратно вкъщи."

Къде да не носите джапанки

Превключвания на пътеката за Multnomah Falls. Уенди Бъмгарднер © 2010

"Движеща се лоша идея! Това беше тийнейджърка, спускаща се по стръмната пътека от "Мултнотох Фолс", докато пръстите на пръстите й се носеха на краката й. Американската медицинска асоциация по медицина (APMA) се съгласява, че не трябва да носите джапанки за ходене на разстояние. Също така, не ги носете за градинарство или докато играете спорт. Носете спортни обувки за ходене, туристически обувки за туризъм и градински обувки за градинарство.

Джапанките не ви позволяват да постигнете мощна крачка напред, като ударите с петата и избутате с петите. Накрая с по-къса крачка и просто се хлъзгате по стените. Носете джапанки само на басейна, плажа или партито, или около къщата за леки разходки.

Проверете за печата за приемане на APMA

Американската медицинска асоциация по медицина (APMA) разпознава джапанки, които осигуряват подходяща поддръжка на стъпалата и насърчават доброто здраве на краката. Ето техния пълен списък и ние имаме някои от изброените по-долу, в азбучен ред.

| Повече ▼

Чако Флипс

Chaco Flip Flop. С любезното съдействие на Amazon.com

Chaco има многобройни дизайни с APMA Seal of Acceptance. Основният Flip Ecotread има ремъци, които са закотвени в средата на крака, за да се поддържат по краката ви по-добре (по-малко флоп във вашите джапанки). Техните оформени пейки поддържат краката ви.

| Повече ▼

Австралийският подизпълнител Фил Васили проектира линията си "Ортахел Вион", за да предотврати прекалена надежда. Ако носите обувки за контрол на движението за спорт и фитнес ходене, джапанките му могат да продължат да осигуряват ориентацията, която вашите крака трябва да коригират за свръхпрокат . Orthaheel има както плажни стилове на джапанки, така и рокли за тези партита около скариди на барби.

ABEO BIO Сандали от ходеща компания

ABEO BIO Balboa. Пешеходната компания

Пешеходната компания сканира крака ви, за да определи кои от техните подметки ABIO BIO System са най-подходящи за вашия крак и ходене. Те имат неутрални ходила с опора на арката, поставени подметки за контрол на движението и ходила с метатарзална опора за облекчаване на натиска върху топката на крака.

| Повече ▼

FitFlop

FitFlop Лулу Тонг Сандал. С любезното съдействие на Amazon.com

FitFlops имат технология за микровълнова фурна, която основно дава на краката ви мини масажи, докато вървите. Те осигуряват отлично омекотяване. FitFlop получават и APMA Seal of Acceptance. Те са добър избор да се носят след дългия разходка или за носене на дълъг ден на пазаруване и стоене. Те нямат подкрепата на арката, която намерите в дизайна на Orthaheel, който е подходящ за тези, които имат по-ниски арки.

| Повече ▼

SOLE се разкрива

Спортен флип флип. С любезното съдействие на Amazon.com

SOLE прави спортни джапанки за мъже и жени. Те имат APMA печата за приемане. Широкият каиш разпространява натиска върху горната част на стъпалото, докато профилираният крак осигурява подкрепа за ходене.

| Повече ▼

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .