Силна физическа активност и Вашето здраве

Силната физическа активност е интензивно упражнение, което изисква повече от 7 ТПИ. MET означава метаболитен еквивалент за задача. Това е единица, използвана за сравняване на количеството кислород, използван от тялото по време на физическата активност или "работната" метаболитна скорост, до "почивката" на метаболизма. Това е начин да се сравнят, сред хората с различни тежести, количеството на усилието, което се изисква за различните дейности.

В покой, тялото ви използва една MET за основни функции, като дишане. По време на интензивната физическа активност дишането и сърдечният ритъм са бързи, тъй като тялото се упражнява. Силната активност изгаря 8 или повече калории на минута, в зависимост от теглото и фитнес.

Американското министерство на здравеопазването и човешките услуги публикува насоки за физическата активност на американците, тъй като, както отбелязва отделът, "значителни ползи за здравето се получават при извършването на физическа активност". За деца и тийнейджъри на възраст от 6 до 17 години отделът препоръчва поне един час физическа активност всеки ден. От тези 60 минути, по-голямата част от активността трябва да бъде умерена или енергична (срещу лека активност). Най-малко три дни в седмицата, детската активност трябва да бъде енергична, вместо умерена.

За възрастни, на възраст от 18 до 65 години, отделът препоръчва следното, най-малко 10 минути на ден, разпределени през седмицата:

Това обаче е само минималната препоръка. Можете да пожънете "допълнителни ползи за здравето", казва отдела, като удвои вашите седмични цели за активност. Така че, за да получите повече ползи, потърсете 2 часа и 30 минути седмично енергична физическа активност или еквивалента. Това е само 30 минути на ден, 5 дни в седмицата.

Препоръките остават еднакви за възрастни над 65 години и за деца и възрастни с увреждания, при условие, че нямат ограничителни условия. Хората в тези групи трябва да разговарят с лекарите си за възможностите за физическа активност.

При здрави бременни жени се препоръчва умерена активност в същата степен, както при небременните жени: 150 минути на седмица. Бременните жени, които вече редовно се упражняват редовно преди бременността, могат да продължат интензивната си дейност (но трябва да обсъдят плановете си за тренировка със своите доставчици на здравни услуги).

Примери

Примерите за активна физическа активност включват джогинг и бягане; колоездене (бързо или нагоре); онлайн пързаляне с кънки; бойни изкуства или бойни изкуства; тенис; плуване; играят баскетбол, футбол или други спортове; или да правите калитинизъм, като напрягане и скокове. Ключът е, че тези дейности трябва да се извършват с усилени усилия.

Ако дишате упорито и изпотявате, вероятно сте в интензивната / енергична зона. И, разбира се, умерената дейност все още си заслужава. Просто се нуждаете от повече.

Известен също като: упражнения с интензивна интензивност, упражнения с висока интензивност