8-те най-добри обувки за пазаруване за закупуване на плоски крак през 2018 година

Подкрепа и стабилност на падналите арки

Какви са най-добрите обувки за ходене, ако имате плоски крака или паднали арки ? Една трета от възрастните имат плоски крака, но може и да не причиняват допълнителни симптоми. Може да забележите, че имате плоски крака, когато започнете да изпитвате дискомфорт след продължително ходене или продължително ходене. При деформация на плоската стъпало, придобита от възрастни, може да имате и известна деформация на крака и глезена.

Болката може да се появи, тъй като арката служи като естествен амортисьор и води крака си през стъпка на ходене. Много хора с плоски крака също са пренаселени . Когато това се случи, стъпалото се търкаля твърде навътре с всяка стъпка, поставяйки натиск върху ставите и лигаментите. Все пак, не всеки човек с плоски крака е прекалено прострелян. Решенията за обувки ще бъдат различни за тези, които правят и не пресичат.

Експерти от Американския колеж по краката и глезените казват, че е важно да поддържате естествената си арка, когато имате плоски крака. Това може да означава избор на обувки, които включват поддръжка на арка или използване на вложки или ортези, които осигуряват правилната подкрепа. Имайте предвид, че ако арката е твърде висока, ще се окажете с болки в краката и дори синини.

Избор на обувки за плоски крака

Когато избирате ходещи обувки за плоски крака, търсете следните характеристики:

Ако вашият дискомфорт на краката ви предпазва от упражнения, виждате, че педиатър е добра първа стъпка. Podiatrist ще може да препоръчва стелки или ортези. За да изберете обувки за фитнес, отидете в най-добрия магазин за обувки във вашия район, за да получите подходяща оценка и монтаж за вида обувки, от които се нуждаете . Те ще могат да определят дали обувката за стабилност, обувката за контрол на движението или неутралната обувка са най-подходящи за вас.

Всеки ще има различна "най-добра" обувка. Това са добри решения, за да започнете търсенето на най-добрите обувки за вашите плоски крака.

Ако имате леко до умерено претоварване , ASICS GT-2000 е добър избор в категорията за стабилност. Тя има опора за плоско стъпало и подметка, предназначена за стабилност и абсорбиране на удари. Имате достатъчно възглавница за ходене на по-дълги разстояния и правилно огъване в подметката за естествена крачка.

GT-2000 се предлага както за мъже, така и за жени и се предлага в четири цветни комбинации за всеки. Докато са налични различни ширини, можете да получите само тесни или широки в една цветна комбинация, докато обикновената ширина е достъпна за всички цветове.

В GT-2000 също така идва в пътека тече версия, която можете да вземете извън пътя. Той има грапави ходила, за да захване по-меките повърхности и да предпазва краката ви от скали и корени. Ако обичате обикновения GT-2000, може да добавите версията за пътека към вашия ходещ гардероб.

Тежките обувки просто те претеглят и оказват по-голям натиск върху падналите ви арки. Nike Lunarglides осигуряват стабилност, като използват кабели за шнур, а също така имат леко омекотяване, което води до обувка, която тежи по-малко от унции в сравнение с много други.

Подметката има гъвкави канали за естествен диапазон на движение. Ако имате неутрално стъпало или само леко превишаване, тези обувки може да са перфектни. Въпреки това, те имат вътрешна подстригване. Ако използвате персонализирана стелка или ортоза, не забравяйте да видите как обувките се вместват, когато я добавите. Тези обувки се предлагат само в една ширина, но са налице версии на мъжете и жените.

Ако имате висока степен на пренапрежение, най-вероятно ще се справите добре с обувките за контрол на движението. Звярът Брукс за мъже и Ариел за жени са класици за голям контрол на движението. Те идват в широка гама от размери и ширини, за да приспособят най-малките и най-големите крака. Недостатъкът е, че те са тежки обувки.

Ако имате неутрална крачка и не прекалявайте, Brooks Ghost е отличен избор за плосък ходене фитнес. Тя има вградена средна до висока арка и подвижна подметка, ако трябва да добавите свой собствен потребителски стелка или ортези.

Както и при повечето други модели на Брукс, тези обувки идват в тесни, правилни и широки. Призракът се предлага в стилове както за мъже, така и за жени, както и в няколко различни цветови комбинации, от бляскави до заглушени. Освен това, ако ще ходите в дъжда , моделите Ghost GTX са водоустойчиви и ще ви помогнат да поддържате краката си сухи.

Ако трябва да стоите или да ходите цял ден, независимо дали сте на работа или у дома, тази обувка комбинира подкрепа със стабилност и корекция за леко претоварване. Тя е достъпна както за мъже, така и за жени, които работят в цветове. Те включват кост, бяло и черно за жените и бяло, черно и тен за мъже.

Addiction Walker идва в широк диапазон. Ако ви трябва велкро ремъци, а не дантели, те имат и тези модели. Облегалките са изработени от пълнозърнеста кожа и кадифена нобутка за класически стил. Стелката е подвижна, така че можете да добавите свой собствен стелка за подкрепа на опора или ортоза. Те са добре омекотени, което може да помогне за облекчаване на умората, когато трябва да сте на краката си цял ден. За разлика от някои твърди "обувки за ходене", Brooks Addiction Walker се огъва в предната част на крака, за да можете да се насладите на естествено ходене.

Обувките Dansko имат опорна арка и могат да осигурят целодневен комфорт, когато трябва да носите повече женски обувки. Тези апартаменти имат достатъчно структура и стабилност, за да поддържат краката си щастливи, докато изглеждат страхотно с панталони или поли. Контурната периферия е подвижна, ако предпочитате вашето собствено вложка. Тези обувки имат TPU арка и стабилизатор на петата. Те идват в класически топъл или черен цвят, но само в нормална ширина.

Можете да носите Dansko Джаксън с костюм, панталони или хакиси за целодневна подкрепа и комфорт. TPU арка и стабилизатор на петата осигуряват структурата, от която се нуждаете, когато имате плоски крака. Трамваите EVA с тройна плътност ще осигурят повече комфорт или можете да ги махнете, за да добавите свой собствен вложка или ортоза. Тези кожени обувки се предлагат в махагон или черен телец. Дания има много други стилове, които може да са подходящи и за вас.

Когато искате да се измъкнете от обувките си и в някои джапанки, можете да сте в свят на нараняване, когато имате плоски крака. Но сандалите и джапанките на Vionic имат структурата и арката, от които се нуждаете, с техните биомеханично формовани перила. Bella е стилен избор, но може да искате и по-простият модел Tide, който се предлага в голямо разнообразие от цветове.

Източници:

> Плоски крака. MedlinePlus Медицинска енциклопедия. https://medlineplus.gov/ency/article/001262.htm.

> Гъвкава плоска стъпка. Американски колеж по хирурзи на краката и глезена. https://www.foothealthfacts.org/conditions/flexible-flatfoot.

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .