9 Гътен без шоколад бар марка

Научете кои шоколадови ленти са безопасни и кои не

Повечето хора обичат шоколада, тъй като огромният избор от луксозни и гурме шоколадови барове, облицоващи част от пътеката във всеки голям магазин за хранителни стоки, ще свидетелстват. Но дали някои от тези луксозни сладкиши, със съставки като лавандула, морска сол и дори бекон, всъщност не съдържат глутен?

Безцветни шоколадови ленти с глутен се предлагат от:

Имайте предвид обаче, че не всички опции от тези производители са безопасни за хора, които имат чувствителност към цьолиакия и не-целеактичен глутен. Прочетете за кои специфични вкусове можете да изберете, когато търсите гастроном без глутен шоколад бар.

Целият шоколад не съдържа глутен?

Да, чистият шоколад е без глутен . Шоколадовите блокчета обаче съдържат многобройни съставки, а крайното им състояние без глутен ще зависи от тези съставки, както и от начина, по който се обработва производственият процес.

Например, някои шоколадови блокчета са без глутен до 20 части на милион или дори по-малко, докато други нямат глутенови съставки, но могат да бъдат преработени върху оборудване, което също преработва храни, които съдържат глутен . И разбира се, някои шоколадови барове ще съдържат глутенови съставки като бисквити, бисквити или малцов ориз.

Без глутен шоколадови барове

За да ви помогнем да преминете през гъстата селекция от шоколадови ленти, ето списък на производителите и продуктите с информация за това дали те са безопасни за консумиране върху диета без глутен.

Групирах производителите в два списъка: първият списък включва производителите на шоколадови буркани с продукти, които се считат за несъдържащи глутен до най-малко 20 части на милион, докато вторият списък включва производители с шоколад барове "без глутенови съставки", които все пак рискът от кръстосано замърсяване, който според производителите ги прави опасни.

Производители, които не са препоръчани

Тези марки включват шоколадови продукти, които не се считат за безопасни за диета без глутен, или защото бонбоните съдържат глутенови съставки, или защото са изложени на риск от кръстосано замърсяване с глутен в производствения процес.

Словото от

Докато може да сте разочаровани да пропуснете някои премиум шоколади като Lindt и Godiva, все още имате много селекции, които са безопасни за хора с целиакия и чувствителността на не-целиат глутен.

Опциите варират от лесно достъпния Hershey's Milk Chocolate Bar и Dove Chocolate до по-екзотичните аромати, които се предлагат от шоколад със застрашени видове и шоколад на Vosges Haut. И ако искате бонбони, които не са гастроном шоколадов бар, има изобилие от безглутенови бонбони и дори някои безглутенови кутии за бонбони, които можете да изберете.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.