Диета на South Beach: Позволено е зърното и нишестето

Хляб, макаронени изделия, печени продукти и т.н. на диетата на South Beach

Диетата на South Beach е диета с ниско съдържание на въглехидрати, както никой друг. Повечето не позволяват нишесте или зърна малко, ако изобщо, но тази диета е различна. Ето списъка на одобрените зърна на всяка фаза от диетата на South Beach.

Списък на скорбялата и зърнените храни - South Beach Diet Phase One

Във фаза първа на диета "Южен бряг" изобщо няма нишестета или зърна във фаза първа.

Това включва:

Приемливи нишестета и зърна на диета фаза две от South Beach

По време на фаза две, някои нишестета и пълнозърнести храни се постепенно постепенно се връщат обратно. Много е важно тези храни да се добавят бавно и да се гледат за отрицателни реакции - глад от въглехидрати, не се чувстват толкова добри, или наддаване на тегло.

Храни, които могат да бъдат добавени във фаза втора. Имайте предвид, че "цели зърна" означава 100% цели зърна. "Пшенично брашно" е код за "бяло брашно" на етикетите. Трябва да каже ЦЯЛО за всяко изброено зърно.

Печени стоки - Хляб, бисквити и т.н.

Зърнени храни

Зърнените храни трябва да имат най-малко 6 грама влакно и по-малко от 6 грама захар на порция - понякога дози до 8 грама захар. Овесена каша или други горещи зърнени храни трябва да бъдат бавно приготвени, а не мигновени или бързо приготвени.

Горещи зърнени храни, произведени от рафинирани зърнени култури, като Крем от пшеница, не се допускат. Примери:

Варени зърна

Повечето топлинно обработени пълнозърнести храни са приемливи в порция 1/2 чаша. Изключения са просо и царевично брашно или зърна. Кускусът е приемлив. Въпреки че Агатон никога не посочва изрично, че той означава пълнозърнест кускус, това явно е най-добрият начин, тъй като обикновеният кус-кус има висок гликемичен индекс и изглежда, че противоречи на основата на Агатстон за диетата (гликемичният индекс на кускуса пълнозърнест не е на разположение). Примери за приемливи цели варени зърна:

Паста, пуканки

Скорбяла зеленчуци

Всички порции ½ чаша

Зърно и нишесте, които трябва да се избягват - във всички фази на диетата на South Beach

Всички списъци с храни от Саут Бийч Диета