Храни, които можете да ядете на диета на South Beach

Какво можете да ядете на диета "Южен бряг"? Какво не трябва да ядете? Ето основните списъци с храни, които трябва да минете. По време на фаза първа изборът на храни е по-ограничен, отколкото при Фаза 2. Вижте основните положения за всеки тип храна, разрешени за тази диета, и потърсете по-дълбоко гнездо на списъците с храни за всяка група.

Месо и други протеини

На диетата на South Beach, месото и други източници на протеини (като соя и яйца) трябва да бъдат с ниско съдържание на наситени мазнини и без допълнителни пити или други източници на въглехидрати.

Проверете списъка с източници на протеини, които са с ниско съдържание на наситени мазнини . Много риби и разфасовки от говеждо, свинско и птиче месо са приемливи, но не всички. Във фаза първа избягвате тъмно месо от домашни птици, патици, гъски и черен дроб. За всички фази избягвате пилешки късчета, пайове, бекон и колбаси, тъй като те са с високо съдържание на наситени мазнини.

плодове

В първата фаза не се допускат плодове. Плодовете постепенно се постепенно преминават след този период. Одобреният плод е по-нисък в гликемичния индекс, което е мярка за това колко влияе на кръвната Ви захар. Все пак ще избягвате плодовия сок и ще ограничите всички сушени плодове като стафиди или дати. Консервираните плодове или консерви със захар са ограничени.

Млечни продукти

Млечните продукти са ограничени до мазнини и някои нискомаслени млечни продукти и сирена, без добавени захари. Във всички фази ще избегнете сметана, пълномаслено мляко, сирена, произведени от пълномаслено мляко или сметана, кисело мляко и сладолед, освен ако не са с мазнини или ниско съдържание на мазнини и масло.

Зеленчуци

Зеленчуците, позволени на South Beach Diet, са почти същите като обикновения списък с ниско съдържание на въглехидрати . Всеки не-скорбялен зеленчук е добре да се яде. Един от начините да помислите колко въглехидрати без фибри може да бъде зеленчука е да мислите за това, откъде идва от растението. Листата са най-ниски, последвани от стъбла, и двете са склонни да имат високо съдържание на фибри.

Зеленчуците, които са плодовете на растението (краставици, домати, патладжан например) често са по-високи в въглехидратите, отколкото листата и стъблата, но много от тях са приемливи, освен зимния скуош. Корените са с високо съдържание на въглехидрати. Ще трябва да избягвате картофи, сладки картофи, сладки картофи, царевица, цвекло, скуош, нож и тиква. Зеленчуковите зеленчуци могат постепенно да се добавят на ограничена основа след фаза първа.

Боб и други бобови растения

Фасулът и други бобови растения се насърчават в диетата на South Beach. Докато някои други диети с ниско съдържание на въглехидрати ги избягват, можете да ги ползвате, тъй като те са с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на наситени мазнини.

Ядки и семена

Орехи и семена са разрешени в ограничени размери за сервиране. Можете да се насладите на всякакъв вид ядки, но трябва да се ограничите до една четвърт чаша, която се сервира на ден.

Мазнини и масла

Става сложно да избирате кои мазнини и масла са разрешени или ограничени , но щом разберете кое да изберете, ще избегнете транс- мазнини (като обикновен маргарин) и наситени мазнини (например масло). Източници омега-3 мастни киселини се насърчават, както и масла с високо съдържание на мононенаситени мазнини, като зехтин, рапично масло, ленено масло, фъстъчено масло, сусамово масло и орехово масло.

Подправки и сосове

Подправките и сосовете, които избягват захарите и наситените мазнини, са ключът.

Можете да се насладите на горчица, оцет, масло от маслини, соев сос, тамари, черен пипер, сос, най-салса, сушени билки и подправки, обикновена майонеза и най-безхартия, без захар.

напитки

Правилата на South Beach Diet относно напитките са предимно да се наслаждават на напитки с вода и без захар и да ограничават кофеина и нискомасленото мляко. Не ви се допуска алкохол до втора фаза. Не можете да имате плодови сокове или захарни напитки.

Сладки награди

Правилата за сладки храни за диетата на South Beach са, че те винаги са без захар, ниско наситени мазнини и не се правят с брашно. Ще трябва да свикнете със захар без желатин и замразени без захар.

Във втората фаза ще имате повече възможности за използване на плодове за сладкиши.

Нишесте и зърно

Никакви нишестета не са разрешени във фаза първа. Това включва хляб, ориз, тестени изделия, зърнени храни, печени продукти и нишестени зеленчуци като картофи. След тази фаза може да се появи отново цялото зърно и други нишестета .