Поръчайте от италианско меню за меню с ниско съдържание на въглехидрати

Дори ли е възможно?

Това е събота вечер и значимият ви човек иска италианска храна. Или може би това е най-добрият ви приятел за бебешки душ в италианска зала за хранене. Или може би сте имали труден ден на работа и искате да поръчате takeout за вечеря, но единственото място, дори дистанционно привлекателно, е местната италианска кухня.

Има много ситуации, в които може да се окажете като диета с ниско съдържание на въглехидрати, където италианската кухня е единствената опция, която имате - но спагети и кюфтета, пица от тухлена пещ и топъл, корав чесън хляб нямат много място на тази диета.

Традиционната италианска кухня и хранене с ниско съдържание на въглехидрати може да изглежда несъвместимо, но факт е, че италианските ресторанти имат много ястия, без тестени изделия като център. Намирането им е по-лесно, ако започнете да "мислите като италианец", когато ядете в италиански ресторанти.

Помислете като италианец

Противно на популярното вярване в Америка, италианците не седят наоколо и ядат тестени изделия през целия ден. Италианската храна всъщност е доста балансирана и включва само чаша паста, приготвена "al dente" на типична вечеря. Готвенето на тестени изделия по този начин (много по-твърдо от това, което е обичайно в Съединените щати) понижава гликемичния индекс на макароните и може би дори количеството въглехидрати, което е на разположение за храносмилането (вж. Устойчивото нишесте ). Този подход може да съответства на диета с умерено ниско съдържание на въглехидрати , като диетата на зоната.

Въпреки това, в Съединените щати, ще бъде трудно да се намери ресторант, който служи само чаша al dente макаронени изделия.

Размерите на порциите тук са много по-големи, което ги прави много високи в въглехидратите, така че най-добре е просто да оставяте очите си да прескачат пастата и пицата в менюто. Ето някои указания за ниско съдържание на въглехидрати, които да следвате, когато поръчвате от италианско меню.

Ако прескочите пастата, какво остава?

Може да се изненадате да откриете колко нисковъглехидравлични предложения се крият на видно място под други заглавия.

Италианците са известни за пазаруване всеки ден за най-пресните и най-изтънчените продукти, морските дарове и месото, които те се подготвят просто да оставят свежите аромати да блестят. Това са най-добрите залози, когато вечеряте в италиански ресторант. Също така, не забравяйте да се възползвате от голямото количество маслиново масло, което се предлага на всяка маса.

Антиоксидантите на маслиновото масло и здравословните на сърцето мазнини са част от причината, поради която Средиземноморската диета е толкова здравословна и тя идеално се вписва в диетата ви с ниско съдържание на въглехидрати.

Ако откриете, че очите ви се движат към тези примамливи тестени ястия в менюто, не се колебайте да попитате за "макароните" на легло от зеленчуци, или дори на самите тях, като странично ястие. Пестото на пиле и зеленчуци е вкусно.

Накрая яжте бавно и се насладете. Италианците не изяждат храната си. Те ядат основното си хранене бавно през няколко малки курса, в идеалния случай с много разговор и смях.

Отидете за месни и зеленчукови предястия (Antipasti)

На италиански "пасто" означава "хранене" и "antipasti" или "antipasto" е "преди хранене". Много антипасти са направени с месо, морски дарове и зеленчуци. Например:

Потърсете по-тънки супи

Италианците обичат супа, а в Италия супита често се сервира вместо макаронени изделия. Много италиански супи са с ниско съдържание на въглехидрати, въпреки че някои имат хляб в тях. Дори супите с боб или тестени изделия в тях често имат само малки количества на порция. Тъй като има толкова много различни супи, точният брой въглехидрати зависи от готвача, но като цяло трябва да търсите по-тънки супи.

Супи от морски дарове, stracciatella (нещо като италианска супа от яйченца) и зеленчуци с много зеленчуци са добри опции.

Помислете за салати (Insalata) като вашата мрежа за безопасност

Салатите изобилстват в Италия и почти винаги са добър залог, ако избягвате крутоните или друг хляб (като например панзанелата за хляб и домат). Италианска салата може да съдържа пресни зеленчуци, сирена и, разбира се, зехтин и оцет.

Направете месо и морски дарове (Secondi) Вашият централен елемент

Това е основната част от храненето на някой, който яде диета с ниско съдържание на въглехидрати. Повечето меса и морски дарове на италианско меню имат малко нишесте или захар. Избягвайте месни храни (като пилешко или телешко пармезан или милански) и ще бъдете в отлична форма. Истинските италиански доматени сосове имат малко или никаква захар, въпреки че много сосове за тестени изделия в САЩ са натоварени с добавени захари. Ако вашият местен ресторант използва тези, избягвайте червени сосове, или отидете за доматен сос с надпис "свеж".

Завършете ястието си с плодове

В Италия ястията често завършват с пресни плодове. Излишно е да се каже, че по-богатите десерти са добре надарени с въглехидрати, така че най-добре да стоят настрана или просто да опитате от десерта на другата вечеря.

Buon Appetito!