Избягване на "The Freshman 15": Ръководство за ниско съдържание на въглехидрати в Колежа

Независимо дали в салатата или в ъгловата лента, намирането на храни с ниско съдържание на въглехидрати е от ключово значение

Като първокурсник в колежа има много нови стресови фактори, както добри, така и лоши. Осъществяване на нови приятели, които живеят без родители или други членове на семейството ви за първи път, като се избягвате рисково поведение и натиск, нови академични изисквания, дори да се занимавате със съквартирант, който навсякъде оставя каша или изстрелва силна музика - настройките могат да бъдат преобладаващи ,

С това може да дойде тенденция към преяждане, което, в съчетание с трапезария, предлагаща пържени, захарни и висококафяви храни в извънгабаритни порции, е това, което води до "първокурсник 15." Може да се окажете в храната, за да успокоите трудните емоции, или да не изпитате скука или стрес.

Не само това, но и тези храни са удобни. За късна вечер на пребиваване, може да се окажете, че удряте автоматите за закуска. Сутринта тези багели са лесни за хващане по пътя към класа. В кафенето има неограничени десерти, а в снек-бара се сервират предимно кифлички и бисквити. Тези рафинирани въглехидрати могат наистина да трупат теглото с тревожна скорост.

Особено когато се опитвате да установите нови академични практики, лесно можете да попаднете в лоши навици, които по-трудно могат да се променят по-късно.

Избягване на Карбой Капан Капан

Бъдете сигурни, че има много стратегии за предотвратяване на наддаването на тегло през първата година на колеж.

Освен да удряте фитнес центъра, друг полезен начин да избегнете начинаещия 15 е да обърнете внимание на количеството въглехидрати, които ядете. Диетата с високо съдържание на въглехидрати, особено ако не сте спортист, е начин да опаковате бързо паунда. Акцентът върху храненето с ниско съдържание на въглехидрати може да поддържа тежестта под контрол.

За съжаление има заведения за бързо хранене в колежаните.

Но има и много положителни тенденции, като пресни плодове и зеленчуци, както и по-малко преработени храни. Също така, има тенденция да се счупят храни в компоненти, така че да можете да ги смесвате и да ги пригодите.

Навигация в трапезарията

Салати Барове. Почти всяко кафене има сега, с все по-голям избор. Стойте далеч от салатата от картофи и макарони и отидете на дъга от пресни зеленчуци и много зеленчуци.

Много препарати с ниско съдържание на мазнини и мазнини са заредени със захар, често над една чаена лъжичка захар във всяка супена лъжица превръзка! Можете да попитате един от хората в кафенето за информация кои превръзки имат по-малко захар . Или, още по-добре, просто използвайте зехтин с лимон или оцет и сол и черен пипер. Някои здравословни зеленчуци на вашата салата са хубаво нещо, защото при рязане на въглехидрати, вие ще искате да увеличите дозата на мазнините до известна степен.

Разбъркайте Fry Bars. Това е може би най-вълнуващото предложение за студенти, които гледат въглехидратите. В тези настройки можете да изберете кои протеини и зеленчуци искате да комбинирате. Някои кафенета ви позволяват да готвите сами, докато в други персоналът ще го приготви за вас. Този списък с ниско съдържание на въглехидрати може да ви помогне да изберете.

Паста за барове. Ако няма бар за пържене, може да има паста за тестени изделия, където можете да изберете какво да поставите върху тестените изделия. Добрата новина е, че можете да изберете да имате тези неща без паста! Или, ако не можеш да си представиш живота без макаронени изделия, помоли за малко количество пълнозърнеста паста.

Шест общи правила за хранене в колеж

Ако следвате тези указания, значително ще намалите приема на проблемни храни. Разбира се, ако следвате конкретен план за диета с ниски въглехидрати, като Atkins или South Beach, ще искате да следвате правилата на този план.

Фокусирайте се върху основите. Трябва да сте скоби, зеленчуци и някои плодове .

Ако се уверите, че получавате достатъчно от тези храни, това ще направи много по-лесно да се избегне шунката.

Направете захарните и скорбялните храни изключение, а не правилото. Десерти, бонбони, подсладени напитки, хляб, картофи, ориз, макаронени изделия и зърнени храни трябва да се консумират пестеливо, ако искате да избегнете натрупването на тегло. Проверете тази пирамида с ниско съдържание на въглехидрати за повече помощ.

Не се страхувайте от мазнините. С всички нискомаслени и без мазнини версии на храните, преобладаващи днес, може да бъде предизвикателство да се намерят здравословни източници на мазнини. Потърсете храни като авокадо , маслини и зехтин, ядки, фъстъчено масло, и да, дори и масло. Както казва д-р Ричард Фейнман, експерт по храненето и биохимията, "вредните ефекти на мазнините се измерват в присъствието на високи въглехидрати. Диета с високо съдържание на мазнини в присъствието на високи въглехидрати е различна от диетата с високо съдържание на мазнини в присъствието на ниски въглехидрати. " С други думи, ако гледате въглехидратите си, не се притеснявайте да ядете повече мазнини.

Дръжте малък хладилник за вашата стая. Хладилникът, както и няколко добре подбрани скоби, може да бъде огромна помощ при престоя ви далеч от чиповете и пицата. Например, ако държите горчица и някои марули в хладилника, можете да направите салата от риба тон и да я увиете в салата. Лен семена храна е друга голяма храна, за да запазите в хладилника. Поставете ги в малка чанта с цип и ги донесете в кафенето, където можете да ги добавите към салатите. Или го добавете към обикновеното кисело мляко с някои ядки и плодове. Проверете този списък с ниско съдържание на въглехидрати за повече идеи за храна, които да останете в стаята си.

Използвайте кухнята, ако има такава. Ако можете да подготвите прости храни като твърдо сварени яйца или пици с ниско съдържание на въглехидрати , можете значително да разширите избора си за храна.

Бъдете особено внимателни за напитки, алкохолни или други. Почти всички "здравословни" напитки, които се продават в наши дни, имат много захар в тях, затова четете внимателно етикетите. Също така, бутилираните захарни коктейли са популярни в наши дни, така че ако сте на 21 и се насочите към местния бар, запознайте се с коктейли с ниско съдържание на въглехидрати.

> Източник

> Eatright.org. 8 начини да победим онези, които ще се бият 15. 20 януари 2015 г.