Захранване на вашия преход с тази домашна закуска

Trail Mix или Gorp е оригиналната енергийна закуска

Когато сте на пътека или на дълга разходка, трябва да вземете енергийна закуска с протеини, въглехидрати и малко сол, за да замените това, което се изпотявате.

Обикновеният отговор е пътека или горп (добри стари стафиди и фъстъци). Ядките осигуряват протеин и сол, докато стафидите осигуряват въглехидрати. Често търговско подготвената трасираща смес също има шоколадови чипове или бонбони.

Trail mix не се нуждае от хладилник и е безопасен за храна седмици. Това го прави популярна разходка и пешеходна енергийна закуска.

Калории в пътека

Trail mix е енергийно гъста, което означава, че има много калории в по-малка порция. Това го прави по-лек, за да вземете заедно, за да ядете за нужната ви потребност. Но това означава, че трябва да използвате контрола на порциите, така че да не изкарате прекалено много калории.

Средно, следите смесват 131 калории, 4 грама протеини и 8 грама мазнини на унция. Чаша трасираща смес има 693 калории, 21 грама протеини и 44 грама мазнини.

Следите смесват с шоколадови чипове, има още няколко калории, които идват предимно от мазнини. Средно има 137 калории за унция, с 4 грама протеин и 9 грама мазнини. Чаша има 707 калории и 47 грама мазнини.

Докато можете да купите предварително опаковани пътека микс, е по-евтино да направите своя собствена. Съставките са лесни за намиране в контейнерите за суровини в супермаркета и можете да създадете сместа, която се радвате най-много.

Основна рецепта

Класическата рецепта за смесване на следи изисква равни части от ядки и различни сушени плодове. След това можете да го джаз с добавки, шоколад или кокос, както и със солени закуски, като например "pretzels" или "зърнени закуски". Този пример прави основна 3-часова партида смес от следи. Това запазва пропорциите лесно - чаша от всяка.

И с чаша не е нужно да излизате от мерителната чаша; всяка чаша ще направи. Това не е печене, то просто смесва еднакви части.

Съставки

Смесете и изрежете. Ако наблюдавате калориите си, може да искате да ги претегляте в размери с една сервиса в пластмасови торбички, които да ги вземете. Тогава няма да се изкушавате да ядете цялата партида наведнъж. Основната минерална смес е с високо съдържание на захар и мазнини, което ще ви даде бърза енергия, както и постоянна енергия.

Можете да настроите пропорциите според вкуса. Може би искате само няколко M & Ms, може би искате повече. Това е вашият микс, направете го по ваш начин.

Общи прибавки към смеси от следи

Не е нужно да спирате на старите стари стафиди и фъстъци, със или без шоколадови чипове или бонбони. Тук е мястото, където е забавно да посетите бисквитките в магазина за хранителни стоки. Те са пълни с различни ядки, сушени плодове, бонбони и солени закуски, които можете да добавите. Цялостната цена вероятно ще бъде по-малка от предварително опакованите смеси.

Пътека за специални диети

Trail mix е предназначен да бъде калорично-гъста, така че трябва да бъде строго контролирана порция, ако сте на диета с намалена калория. Ако сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати, трябва да помислите как да направите смесване на ниско съдържание на въглехидрати . Незалепен кокос може да бъде по-добър избор за сушени плодове или да намерите сушени плодове, които нямат добавена захар, и да използвате по-малко от тях пропорционално на ядки и семена.

Ако сте алергични към ядките, ще ви е нужна безплатна пътека , заместваща яйцата с по-безопасни слънчогледови семки или тиквени семки. Тъй като традиционният гор не съдържа глутен , ще трябва да прегледате всяка подготвена смес, за да сте сигурни, че е безопасна за диета без глутен и не включва гранула, препечени продукти или съставки, които могат да бъдат кръстосано замърсени при преработката.

> Източници:

> Основен доклад: 19059, Закуски, пътека микс, редовно. USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартно референтно издание 28. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/6097.

> Основен доклад: 19062, Леки закуски, пъстърва, редовно, с шоколадови чипове, осолени ядки и семена. USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартно референтно издание 28. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/6099.