Планирането на хранене в Саут Бийч Диета Фаза 1

Никакви захарни или нишестени храни на първата фаза - но ето какво можете да ядете

Д-р Артър Агатот, кардиолог, базиран във Флорида, отбелязва, че диетата на Аткинс води до загуба на тегло и коремни мазнини за пациентите, но той се интересува от съдържанието на наситени мазнини и здравните последици, така че той създава собствена диета, подходяща за пациентите със състояния като затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания.

С това Диетата на South Beach се ражда през 2003 година.

Основните разлики между Atkins и South Beach са, че South Beach има по-малко наситени мазнини и не ограничава не-нишестените зеленчуци. Съществуват и други различия, като например "Саут Бийч", позволяващи въвеждането на плодове, пълнозърнести храни и нишестени зеленчуци във фаза 2 - и Аткинс, позволяващи само малки количества плодове.

Целта на Фаза 1 на South Beach е да се елиминират нивата на кръвната захар и ниските нива, които идват от консумирането на захар и рафинирани въглехидрати, което ви помага да останете сатирани, докато изгаряте мазнини. Ето защо тя изрязва тези храни, както и нишестета, подправки и месо, наситено с наситени мазнини. Фаза 1 включва висококачествени протеинови меса, птици, свинско месо, морски дарове, много зеленчуци, здравословни мазнини и някои млечни продукти и бобови растения.

Тогава тогава какво ядеш?

Когато сте свикнали да приемате храни със стандартна американска храна, като багели, сандвичи и десерти, може да се почувствате обезпокоителни при започване на диета, като например "Южен бряг" - не само трябва да свикнете с нивото на ограничение, но и вие задачата за планиране на хранене с храни, които може да сте яли само скромно преди.

Но не се тревожете. Просто се налагат някои корекции. Ето един прост подход, който може да ви помогне да започнете добро начало.

Първо, уверете се, че сте запознати с диетата и какво можете да ядете на нея.

След това запознайте се с тази схема на три ястия плюс две закуски. В списъка си с храни от фаза 1, Agatston включва също сладки храни, които можете да поръчате за десерт.

В този сценарий ще ядете шест пъти на ден. Тъй като една от целите на South Beach е да поддържа баланса на кръвната захар, може да е полезно да ядете по-често хранене, вместо да чакате дълги периоди от време, за да ядете, а след това да имате голяма порция. Сега, нека да се заемем с храната един по един.

Закуска "Южен бряг": Фаза 1

Закуската трябва да се състои от:

Няма ограничение за никоя от тези храни, освен за млечните продукти, но Agatston предлага предлагани размери за сервиране. Ако все още сте гладни, можете да ядете малко повече. За да направите закуската лесна и забавна, може да искате да научите различни начини за готвене на яйца , как да направите бъркотия или тофу и да се запознаете с ниско-въглехидратните зеленчуци .

Обяд на южния бряг: Фаза 1

Обядът трябва да се състои от:

Тази торта орехова салата е чудесен вариант, както и тази пилешка салата в тайландски стил .

Ден на южния плаж: Фаза 1

Вечерите трябва да се състоят от следното. Разбира се, те могат да бъдат комбинирани и варени по какъвто и да е начин и подправки, как ви харесва. Това може да се превърне например в мексикански, азиатски или италиански ястия.

За вечеря идеи, онлайн ниско съдържание на въглехидрати рецепти са най-добрата ви приятелка. Но, разбира се, коригирайте рецепти, за да отговарят на размера на сервиране, позволени за тази диета.

Саут Бийч Снакс: Фаза 1

Диетата на South Beach изисква две закуски на ден. Идеалната закуска има както зеленчуков, така и протеинов източник (усещането за тема? Всички диети с ниско съдържание на въглехидрати разчитат в голяма степен на тези две категории храни). Например, можете да залеете целина със салата от риба тон, да натопите сурови зеленчуци на боб или да имате твърдо сварено яйце заедно с каквито и да е сурови зеленчуци, които ви харесват. Ядките също са отлична закуска, тъй като имат протеини и влакна заедно (носете размера за сервиране).

Десерт: Фаза 1

За разлика от закуски, не се изисква десерт на диетата на South Beach. Повечето от десертите във Фаза 1 менюта на книгата "South Beach Diet" са някаква форма на ароматизирано сирене рикота. Също така, 75 калории без захар "сладки храни" се допускат на ден. Всяка приемлива закуска ще бъде чудесно като вечерна закуска, ако гладувате.

Ако искате конкретни планове за хранене, The South Beach Diet от Arthur Agatston съдържа две седмици на стойност Фази 1 менюта. Сайтът South Beach Diet предлага опция за закупуване на програмата за хранене, която включва храна, доставена на вашата врата. След няколко дни на Фаза 1, препоръчвам да започнете да гледате към Фаза 2, за да можете да планирате съответно.