Въглехидрати в cornmeal, Popcorn, Grits и чипс Tortilla

Храните, получени от царевица , като пуканки, царевично брашно, полента, зърнени храни и брашно от мляко, което е направено от сушени и смлени царевични зърна, варират в броя на въглехидратите. Журито все още е на мнение дали храни на база царевица са добре включени в нисковъглехидратната диета. Попкорн е с ниско съдържание на въглехидрати, но също така и с ниско съдържание на хранителни вещества. Царевичното брашно е по-високо в въглехидратите, но е приличен източник на минерали.

Ключът винаги е умереност.

Царевичното растение е трева, а царевицата може да се счита за зърно, когато се използва за неговите зърна. Карбон информация за прясна, замразена или консервирана царевица като зеленчук е различна от сушената царевица.

Царевично брашно, зърно, полента и царевично брашно имат много подобно количество въглехидрати. Изглежда, те се различават по повече от марката, отколкото по тип.

Храна на царевица Въглехидрати, фибри и калории
1/4 чаша сурово царевично брашно (около една унция) 21 грама нетни въглехидрати , 2 грама фибри, 111 калории
1/2 чаша варено зърно 18 грама нетни въглехидрати, 1 грам влакно, 87 калории
1 чаша пуканки с въздух 5 грама нетни въглехидрати, 1 грам влакно, 31 калории
1 чаша пуканки с масло 5 грама нетни въглехидрати, 1 грам влакно, 55 калории
1-унция тортила чипове 18 грама нетни въглехидрати, 1 грам фибри, 138 калории

Гликемичен индекс и гликемичен товар за царевично брашно и пуканки

Гликемичният индекс на храната е индикатор за това колко и колко бързо храната повишава кръвната Ви захар.

Две изследвания на царевично брашно имат среден гликемичен индекс от 68.

Гликемичното натоварване на храната е свързано с гликемичния индекс, но отразява размера на обслужването. Гликемичното натоварване е еквивалентно на приемането на 1 грам глюкоза.

Гликемичен товар от царевично брашно и пуканки
1/4 чаша сурово царевично брашно (около една унция): 13
1/2 чаша бисквити: 11
1 чаша пукаше пуканки: 3
1-унция тортила чипове: 1

Ползи за здравето на царевичната храна

Пълното зърно царевично брашно е справедлив източник на тиамин и магнезий. Продуктите от царевично брашно, приготвени от сушена царевица, като грис, полента и месо, също са добър източник на витамин В6 и фолиева киселина .

селекция

Повечето продукти на основата на царевица са предварително опаковани, тъй като те са получени от сушена царевица. Ще бъдете твърдо натиснати да намерите царевични зърна, за да вземете себе си. Получаването на най-доброто царевично брашно е свързано с това, откъде идва и дали е каменна основа или е деградирала. Stoneground е по-малко преработена и поради това има повече хранителни вещества и по-богат вкус от обезкостеното царевично брашно. Обаче, някои обезкостени царевично брашно са обогатени с добавени витамини и минерали, които му дават хранителен стимул.

Съхранение на царевични храни

Зърненото царевично брашно трябва да се съхранява в хладилник не повече от четири месеца, но дезинфекцираното царевично брашно може да се съхранява в кабинета на хладно сухо място за период до осем месеца. Царевичното брашно може да бъде замразено и да продължи до две години.

Полента, приготвена в Италия, може да бъде приготвена в овесена каша, подобно на гранули, или може да бъде пържена, печена или на скара, превърната в твърди клинове и използвана като хляб или като придружаващо риба, месо или яйца.

Зърната, подобно на обикновеното царевично брашно, могат да се съхраняват на хладно сухо място, но след отваряне на зърната те трябва да се прехвърлят в херметически затворен контейнер или цялата опаковка да се прибави към херметически затворена торба с цип за предотвратяване на развалянето.

Как останалите групи храни се натрупват въглеводороди?

Някои възможности са по-мъдри от други по отношение на избора на нисковъглехидратни храни. Листните зеленчуци, ядки и семена изглеждат най-добри. Задната част са най- плодовете , зърнените храни и някои бобови растения, млякото и млечните продукти .

Източници:

Лерукс, Маркус Фостър-Пауъл, Кей, Холт, Сузана и Бранд Милър, Джанет. "Международна таблица на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2002 г." Американски вестник за клинично хранене . Vol. 76, No. 1, 5-56, (2002).

USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартен справочник, версия 21.