Как да направите втора фаза на диета на South Beach

Персонализиране нивото на въглехидрати за вашето тяло

Вие сте започнали Диетата на South Beach и започват да мислят напред до Фаза 2. Добре е да погледнете напред и да се подготвите, защото Фаза 2 е малко по-трудна от фаза първа. През първите две седмици в South Beach, ядете от списък с храни и това е всичко. След първата фаза , е време да започнете да индивидуализирате диетата за собственото си тяло и вкусове.

Целта на втората фаза от диетата на South Beach е да откриете правилното ниво на въглехидратите за вас . Това се прави чрез постепенно повторно въвеждане на ниско съдържание на хранителни вещества, високо фибри, ниско съдържание на гликемичен въглехидрат във вашата диета. Колко и какви видове ще варират между отделните хора.

Много е важно да обърнете внимание на реакциите на вашето тяло за добавяне на въглехидрати . Ако една храна поражда глад или повишаване на теглото, върнете се назад и опитайте нещо по-малко гликемично. Ако се чувствате размита глава или по-ниска в енергията си, както и. По време на тази фаза, загуба на тегло ще се забави до 1 до 2 паунда на седмица, така че имайте предвид и това.

Фаза 2: Първа седмица

Планът на първата седмица от Фаза 2 е да добавите една порция въглехидратна храна на всеки ден, като експериментирате, за да видите как се чувствате. Шансовете са тази първа храна няма да бъде проблематична.

Какво трябва да бъде храната? Обикновено това е сервиране от одобрения списък с плодове или сервиране на ниско гликемично нишесте.

Д-р Артър Агатот, създателят на Диетата на South Beach, препоръчва, ако изберете плодове, за да я получите на обяд или вечеря. Той смята, че плодовете на закуска е по-вероятно да предизвикат глад.

Ако изберете одобрено цялото зърно , той препоръчва високо съдържание на фибри, ниско съдържание на въглехидрати като Fiber One, All Bran с допълнително влакно или бавно варени овесени ядки (не мигновено).

Ако имате зърнени закуски, не забравяйте да включите и някои протеини.

Фаза 2: седмица втора

Втората седмица ще добавите втори дневен прием на въглехидратна храна , както по-горе. Това означава, че ще ядете една порция плодове и една порция нишестена храна с високо съдържание на фибри всеки ден тази седмица, в допълнение към всички останали храни.

Освен нишесте и плодове, тези списъци са леко променени за втора фаза:

Фаза 2: Трета седмица

През третата седмица ще добавите отново сервиз на въглехидратна храна ежедневно, ако можете да я толерирате без натрупване на тегло или глад. Също така вероятно е добра идея да говорим малко за хляб в този момент.

Хлебните тестове, тествани за гликемичния индекс, се различават значително в зависимост от рецептата за хляб и степента на смилане на зърното. Повечето хляб, включително и тези, приготвени от пълнозърнести храни, са с висок гликемичен индекс , като се клъстерират около 70-те години на миналия век. Някои хляб, особено тези, при които зърното е много грубо смляно (до точката, където можете да видите парчета от зърната в хляба) са малко по-малко гликемични, но това не е норма.

Потърсете хляб с най-малко 3 грама фибри на порция - хляб, направен специално за ниско съдържание на въглехидрати, обикновено има повече влакнини и по-малко нишесте.

Ако хлябът ви е проблем, в този момент или по-късно изберете зърно, което не е смляно на брашно, като кафяв ориз, и вижте дали го толерирате по-добре.

Фаза 2: седмица четвърта

Добавете още една порция въглехидратна храна. На този етап може да сте близо до границата на въглехидратите, които можете да ядете и да продължите да отслабвате и някои хора ще са преминали тази граница. Внимавайте внимателно за признаците на гадене на въглехидрати .

Фаза 2: седмица пета

Ако можете да се справите, добавете още една порция въглехидрати. На този етап вашите менюта трябва да изглеждат като фаза първа храна , но с добавяне на две или три порции от плодове, нишестета или зърнени храни и млечни продукти.

Обядът и вечерята трябва да имат най-малко 2 чаши зеленчуци заедно с порция белтъчини.

Фаза 2: седмица шеста

Ако все още можете да добавите въглехидрати, ще ядете три порции плодове и три порции зърна или нишестета. Ако това е прекалено много въглехидрати, опитайте да замените повече не-скорбялни зеленчуци.

В този момент сте преминали напълно във втора фаза от диетата на South Beach. Това е начинът, по който трябва да ядете, докато не достигнете теглото си и ще сте готови за трета фаза .

Словото от

Въпреки, че диета "Южен бряг" е програма за диета, важно е да го пригодите към вашето тяло и цели за отслабване, докато напредвате. Останете наясно как тялото ви реагира на всеки допълнителен въглехидрат, който служи, за да знаете кога да спрете да добавяте повече. С упоритост ще преминете към фаза трета и ще се чувствате чудесно.