Проста зелена сок Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 43

Мазнини - 0 грама

Карби - 10гр

Протеин - 2g

Общо време 20 мин
Подготовка 20 мин , готвене 0 мин
Сервирания 4

Зеленият сок, получен чрез извличането на сок от пресни зелени зеленчуци като зеле, спанак, краставица и целина, стана популярен като начин да се получат хранителни вещества и антиоксиданти от щедър брой зеленчукови порции.

Въпреки че пиенето на зелен сок не е равно на това, че ядете цели зеленчуци (соковете премахват по-голямата част от фибрите и могат да бъдат с високо съдържание на калории и захар), това може да бъде важна част от плана за здравословно хранене, особено ако сте на кратко време.

Рецепта

Независимо дали сте нови за соковете или сте професионалист, ще ви хареса тази лесна, лека рецепта за зелен сок.

Опитайте се да използвате продуктите, отглеждани по биологичен път, когато е възможно, но ако това не е на разположение, накиснете и измийте всичко добре.

Съставки

подготовка

1. Измийте добре зеленчуците и ябълката и ги подсушете добре.

2. Нарежете краставицата, ябълката и лимона (или вар) на парчета, достатъчно малки, за да се поберат в сокоизтисквача ви.

3. Преработвайте съставките един по един в сокоизстисквачка. По-големи листа с твърда стъбло, като кале и романе, могат да бъдат навити по стеблото, преди да бъдат изцедени.

Наслади се!

Сокът може да се съхранява до 24 часа в херметически затворен контейнер в хладилника.

Въпреки че размерът на сервиране зависи от индивида, този сок е достатъчен за приблизително 4 до 6 малки порции.

Ако ви харесва цвекло, опитайте тази рецепта от цвекло, моркови, ябълка и джинджифил сок .

Съвети

предпазни мерки

Оксалатът е естествено срещащо се съединение, намиращо се в някои храни, а също така се произвежда в организма като отпадъчен продукт. Храните с високо съдържание на оксалат включват много общи съставки в зелен сок, като спанак, зеленчуци от цвекло, целина, орехче, глухарче, кале, ескарол, магданоз, швейцарски орех, моркови, корен от цвекло и плодове.

Хората с определени състояния, като бъбречни заболявания (включително хронични бъбречни заболявания и камъни в бъбреците), подагра, ревматоиден артрит и някои видове вулводиния, трябва да избягват богата на оксалат диета.

Не разчитайте на сок, за да замените цели зеленчуци във вашата диета.

Кръстосаните зеленчуци (като зеле, броколи, зеле, репички, репички и зеленчуци) са обичайни съставки в зеления сок.

Когато са сурови, те съдържат глюкозинолати, които могат да инхибират приема на йод и да повлияят на функцията на щитовидната жлеза.

Зеленият сок може да не е подходящ за Вас, ако имате или сте застрашен от диабет поради съдържанието на захар в много сокове.

Ако смятате да направите зелен зеленчуков сок редовна част от диетата си, добре е да се консултирате с вашия доставчик на здравни услуги, за да сте сигурни, че това е подходящо за вас. Зеленият сок е вкусно и широко достъпен у дома и в магазините, но не е подходящ за всички.

Източник:

Получаване на JE, Gregoire JR, Phul A, Kasten MJ. Оксалатна нефропатия, дължаща се на "сокоизстискване": Доклад за случаи и преглед. Am J Med. 2013 Sep; 126 (9): 768-72. doi: 10.1016 / j.amjmed.2013.03.019. Epub 2013 3 юли.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.