Традиционна реколта от мляко Mojito с мед

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 169

Мазнини - 0 грама

Карби - 20гр

Протеин - 0 грама

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 1

Mojito коктейлите са много освежаващи по всяко време на годината, но особено когато температурите се повишават, защото техният мърляв, но вкусен аромат добавя охлаждащ ефект с удара на алкохола. Наистина искате да разкъсате тези листа от мента в хаванче и пещер или някакво увиващо устройство, за да извлечете етеричните масла и да увеличите аромата. Белият ром традиционно се използва в класически мотико, така че красивият зелен цвят от мента ще блести с прозрачна чаша.

Тази рецепта прави 1 mojito, но рецептата може лесно да се удвои или утрои, като се размаха мента в по-голям контейнер и се раздели между очилата.

Съставки

подготовка

  1. Поставете мента, стрък от клуба сода и меда в дъното на стъкло с висока топка или стъкло на Том Колинс (ако обичате много лед и клуб сода). Разбъркайте, като смесвате съставките заедно. Традиционно, за да се постигне това, се използва манеклер, който прилича на миниатюрна дървена бейзболна бухалка. Въпреки това дръжката на дървена лъжица или шпатула работи добре.
  2. Стиснете сока на вар в стъклото. Добавете рома, като разбърквате добре.
  1. Напълнете стъклото на около 3/4 от пътя, пълен с лед. Започнете с клуб сода. Разбърквайте и се наслаждавайте. Ако сервирате в стъкло на Колинс, добавянето на висока коктейлна слама прави приятно и полезно докосване.

Произход на модния коктейл

Mojito е роден в Хавана, Куба и се счита за национална напитка. Има само пет съставки в този класически коктейл - бял ром, сода клуб, пресен мента , лимонов сок и подсладител.

Има спор кога се появи на сцената за напитки. Някои казват, че африканските роби, които са работили със захарна тръстика, са развили това през 19 век. Други твърдят, че е даден на пирати от 16-ти век и сър Франсис Дрейк, които са били подпомогнати в борбата им срещу скорбутите с напитка от вар, дадена им от местните жители.

Произходът на думата mojito също е спорен. Вероятно най-достоверната теория твърди, че идва от кубинското подправяне, известно като моджо, което е направено от вар и се използва в многото креолски маринати, използващи кубински ястия.

Добавяне на вкус

Както знаете, не е нужно да се примирявате с "обикновен" лимонов мохито. Ето някои големи допълнения, които ще набират вкуса и ще впечатлят гостите ви: