Как алкохолът може да доведе до увеличаване на теглото

Ако се опитвате да отслабнете за известно време, вероятно сте доста добри в контрола на калориите си. Дори и да не държите подробно списание за храна , вероятно имате груба представа за това, което ядете и може би за обща представа за калориите, които ядете.

Но има една област, която често падаме и това е в калориите, които пием.

Енергийните напитки, сокът и глазурите могат да добавят допълнителни калории, но алкохолът често е най-големият ни враг, слизайки толкова гладко, може би нямаме представа колко допълнителни калории приемаме.

Ако коктейлите са редовна част от вашата диета и се опитвате да отслабнете, да сте по-наясно какво и колко пиете може да промени.

Пиене, Отслабване и Вашето здраве

Ако сте умерен пияч, който се определя като две напитки на ден за мъже или една напитка на ден за жени, някои проучвания са открили възможни ползи за здравето като:

Разбира се, съществуват и други начини да се постигнат всички тези неща, без да се напомпва чаша. Упражнение, за един, и промени в начина на живот като отказване от пушенето и хранене на здравословна диета.

Въпреки че може да има някои ползи за здравето на умереното пиене и, разбира се, много от нас просто се радват на него, има и някои недостатъци, като се започне с талията ви.

Това не означава, че трябва да спрете да пиете, но избора на различни напитки и намаляването може да промени.

Как алкохолът може да се опакова на лири: добавени калории

Една от очевидните странични ефекти на алкохола е, че добавя калории към вашата диета. Докато много от нас се справят с калориите, които ядем, често не знаем колко калории са в нашите алкохолни напитки.

Докато алкохолът не съдържа мазнини, той съдържа 7 калории на грам. Това е повече от протеин и въглехидрати, и двете съдържат 4 калории на грам.

За да получите представа за това, което пиете, разгледайте този кратък списък с обикновени коктейли. Има ли вашата любима напитка повече калории, отколкото сте си помислили?

И ако сте като повечето от нас, вие не измервате, когато излеете тази чаша вино. Няколко чаши вино или бира могат лесно да добавят повече от 300 калории към диетата ви, еквивалент на 30 минути джогинг за 150 лири. човек.

Да имаш няколко напитки след тренировка може да се окаже отрицателно за цялата тази упорита работа. Това обаче не трябва да бъде така, ако планирате напред. Ако знаете, че ще имате няколко напитки по-късно, помислете за по-дълъг период от време и да ядете по-лека храна на обяд, за да компенсирате тези допълнителни калории.

Повишен апетит

Някои изследвания показват, че алкохолът може действително да стимулира апетита, поне в краткосрочен план.

Това е особено вярно, когато сте на парти или друго социално събитие, където изкусителните храни са навсякъде, където се обърнете. Това е достатъчно трудно да се избягват мастни или захарни храни, когато сте трезви, но добавете алкохол и повишен апетит и това може да стане невъзможно.

И когато мислите за типични заведения за бар, като пилешко крило, пържено сирене и картофено кожи, добавяте още калории. Само едно малко пържено пилешко крило има около 90 калории, а това не включва соса или дресинга от сиренето на сирене, което бихте могли да го потапяте.

Лиценз за отдаване под наем

Не само, че алкохолът добавя калории, но и по-трудно се придържа към здравословна диета .

Необходима е голяма воля за дозиране, за да се откажат висококалоричните храни и това изисква енергия. Едно изследване, публикувано в прегледа на личността и социалната психология , показа, че актовете на самоконтрол, като заобикалянето на чаша шоколадова торта за морков стик, всъщност могат да изчерпят нивата на глюкозата, като ни оставят уязвими в ситуации, в които нямаме контрол върху нашите възможности за избор.

Добавянето на алкохол към сместа изсмуква тази енергия още повече, оставяйки ви по-малко загрижени за разпенването на вашата диета, отколкото за удовлетворяване на вашите желания. След няколко напитки тази здравословна диета, която сте следвали толкова усърдно изведнъж, не изглежда толкова важна вече.

Денят след

Една нощ на пиене, дори и да е само твърде много, не само ви оставя уязвими към изкушението, може да ви остави твърде уморени или да ви омръзне да се упражнявате на следващия ден. Когато сте мърморене, вие сте дехидратирани, тромави и гадни - всичко, което изключва тренировка.

Прескачането на тази тренировка означава, че не изгаряте тези допълнителни калории, което не ви помага да постигнете целите си за отслабване.

Избягване на наддаване на тегло с алкохол

Както всичко останало, умереността е ключът, когато става дума за наслаждаване на коктейли, докато наблюдавате теглото си. Лекувайте алкохола по същия начин, по който лекувате други неща във вашата диета; това е нещо, от което можеш да се наслаждаваш от време на време, без да пресичаш.

Източници:

Crandall JP, Polski S, Хауърд АА, et al. Консумацията на алкохол и риска от диабет в програмата за превенция на диабета. Am J Clin Nutr. 2009; 90: 595-601.