Много прикрития на захарта

Признаване на захарта върху етикетите на храните

Направете го: производителите на храни просто се опитват да ви заблудят да ядете произведената от тях храна. Знаейки, че хората избягват захарта, те са измислили много различни начини да кажат същото. Те ще въведат повече "естествени" захари или поне тези, които естествено звучат. Пригответе се за дълъг списък със съставки, за да се избегнете, ако не искате да ядете добавени захари .

Забележка за диети за ниско съдържание на въглехидрати: Въпреки че за повечето цели просто знанието за броя на въглехидратите е достатъчно информация за тези, които следват нисковъглехидратния начин на хранене, има моменти, когато искаме да знаем дали и колко захар е добавена към храната по време на преработката. Например, ако етикетът за бутилиран сос казва, че една чаена лъжичка има "нула въглехидрати", това може лесно да се дължи на закръгляване, така че няколко супени лъжици може да започнат да съдържат въглехидрати, за които ви интересува. Четейки етикета , виждате дали захарта е добавена към соса и понякога може да получите представа колко.

Какво са добавени захари?

Захарите са вид въглехидрати, понякога наричани "прости въглехидрати". Захарите се срещат естествено в много храни, особено плодове, но производителите също добавят захари към повечето преработени храни в наши дни, защото хората изглежда купуват повече сладки храни. Наличието на тези захари често сигнализира за по-висок гликемичен индекс в храната.

Захарта има много прикрития

Трябва внимателно да прочетете етикетите, за да знаете колко добавена захар получавате. Понякога ще има малки количества от много видове захари, така че никой от тях не е в първите няколко съставки на етикета. Друго време, захарните маскирани като очевидно по-здрави съставки, като мед, оризов сироп или дори "органичен дехидратиран сок от тръстика".

Това са захар. Понякога ще се използват концентрати от плодови сокове, които звучат здравословно, но обикновено избраните сокове, като бяло грозде, ябълка и крушови сокове, са сред най-малкото питателни за соковете. Докато те са "концентрирани", остават много малко, освен захарта.

Ето списък на някои от възможните кодови думи за "захар", които могат да се появят на етикет. Съвет: думите "сироп", "подсладител" и всичко, завършващо в "ose" обикновено се приема за "захар". Ако етикетът казва "няма добавени захари", той не трябва да съдържа нито едно от следните неща храната може да съдържа естествено съдържащи се захари (като лактоза в млякото).

Не забравяйте, че тялото ви не се интересува от това, което етикетът казва, че всичко е само захар.

Слово за захарните алкохоли

Много храни без захар съдържат съставки, наречени захарни алкохоли като малтитол и сорбитол. Тези съставки могат да бъдат толкова лоши, но и по-лоши от захарта .