Какво е диетата на South Beach?

Използвайте тази Резюме на "Джей Бийч Диета", за да решите дали програмата е подходяща за Вас

Диетата на South Beach е една от най-популярните програми за загуба на тегло на всички времена. Диетата е разделена на три фази, през които диетите се съсредоточават върху храненето на постно белтъчини, богати на хранителни вещества въглехидрати и здравословни мазнини. Програмата за упражнения също е ключова част от диетата на South Beach.

Много потребители смятат, че трифазната система е лесна за следене и е доста ефективна.

Това резюме на "Саут бийч" ще ви даде общ преглед на всеки по време на всяка фаза и съвети за проследяване на програмата, така че да можете да решите дали тя ще работи за вас.

Какво е диетата на South Beach?

Диетата на South Beach беше първоначално диета, описана в книга на д-р Артър Агатон. Лекарят разработи плана през 90-те години, за да помогне на пациентите си да отслабнат. Диетата на Саут Бийч: Вкусният, проектиран от лекар, безупречен план за бърза и здравословна загуба на тегло излетя от рафтовете през 2003 г., когато беше публикуван за първи път. Оттогава насам книгата преминава през няколко вариации и промени, но ядрото на хранителния план остава същото.

Диетата на South Beach е програма с ниски въглехидрати, висока протеини и ниско съдържание на захар. Диетата се основава отчасти на гликемичния индекс , който класира храни според гликемичния товар . Докато се научавате как да направите "Дядо Коледа", научавате се как да избирате по-здравословни, по-ниски захарни храни, които да ви държат пълни и доволни, за да ядете по-малко и да отслабвате.

Диетата на South Beach: Обобщение на плана за хранене

Тази диета се фокусира върху здравословен баланс между въглехидрати, протеини и мазнини. По-важното е, че се препоръчва да се консумират висококачествени въглехидрати, постно протеин и здравословни мазнини . Храни с добавени захари , като печени продукти, сладкиши и безалкохолни напитки, са извън границите.

Така че, ако сте свикнали да запълвате тези храни, диетата може да е трудна за проследяване.

Предварително опаковани храни от South Beach Диети, като шейкове, снек барове и приготвени ястия за закуска, обяд и вечеря, са на разположение на потребителите, които се регистрират за платената програма. Много от тези храни са подобни на храни, които може да се чувстват неудобно да се откажат. Но ще ги изядете в по-малки количества, ако купите версиите на South Beach и хранителните продукти са приготвени с по-малко калории.

Не е нужно да се регистрирате или да плащате за програмата, за да спазвате диетата. Някои хора просто купуват книгата и подготвят храната, която е подходяща за хранене в Саут Бийч, у дома.

Саут Бийч Диета фази

Диетата на South Beach се разделя на три различни фази. Всичките три фази включват специфични допустими храни, планове за хранене и рецепти. Всяка фаза включва и храни, които трябва да се избягват.

Фаза 1 (наречена още 7-дневно рестартиране)

За повечето хора най-трудната част от програмата е Фаза 1 . В някои версии на плана тази фаза продължи две седмици. Текущите версии обаче използват 7-дневно "рестартиране" вместо двуседмична фаза.

Тази първа част на плана е най-строгата от трите фази. Тогава ще ограничите повечето въглехидрати от ежедневната си диета, включително плодове, хляб, ориз, картофи, тестени изделия, захар, алкохол и печени продукти.

Теорията зад тази фаза е, че в нас има промяна, която засяга начина, по който тялото ни реагира на храната, която ядем, и ни кара да наддаваме. Когато ключът е включен, ние пожелаваме храни, които всъщност ни карат да съхраняваме мазнини. Въпреки това, като следвате определения план, можете да коригирате начина, по който тялото ви реагира на храната.

Плановете за хранене за 7-дневния ремонт (фаза 1) са предназначени да бъдат по-ниски в калориите, за да поддържат загуба на тегло, като калориите варират от 1000 до 1600 калории на ден. Ще консумираш

Много феновете на South Beach Diet се заклеват, че техните апетита за сладкиши и други лоши въглехидрати почти изчезват по време на това рестартиране. За някои първата фаза може да бъде удължена, но не е предназначена да бъде постоянен начин на хранене.

Светлинното упражнение се препоръчва по време на Фаза 1 с препоръка от около 30 минути на ден.

За да научите повече за тази важна фаза, е полезно да сканирате списъци с допустими храни и да научите конкретни съвети и съвети, за да извлечете максимума от това преходно време.

Фаза 2
По време на тази фаза можете да започнете да добавяте храни от Фаза 2 Позволени храни Lis . Допълнителни източници на въглехидрати, като боб и бобови растения, вече могат да се добавят към менюто ви.

По време на Фаза 2 калоричният диапазон и разпадът на макроелементите са почти същите, както при Фаза 1, но броят на калориите, разрешени от наситените мазнини, намалява до по-малко от 10% от общите калории.

Препоръката за физическа активност е да се провеждат поне 30 минути физическа активност всеки ден. Започвайки във Фаза 2, можете да се включите в по-интензивна физическа активност, ако желаете.

Саут Бийч Диета Фаза 3
Фаза 3 е крайната и най-не толкова ограничителна част от диетата на South Beach. Д-р Агатон казва, че докато продължавате да спазвате някои основни насоки, диетата се е превърнала във ваш начин на живот и ще продължите да поддържате теглото си.

Аткинс срещу диетата на South Beach

Диетата на South Beach често се сравнява с диетата на Аткинс , друг нисък план за въглехидрати. Диетата на Аткинс също е разработена от лекар и през годините е преминала през много вариации.

Как се сравняват двата плана? Диетата на South Beach е наречена не толкова строга версия на Аткинс. Но има и други различия. Както Atkins, така и South Beach изискват да преминете през строга въвеждаща фаза. В Аткинс първият етап се нарича Индукция. В South Beach Diet първата част се нарича Фаза 1 или 7-дневен рестарт.

През първата седмица (и) на всеки план храните, които можете да ядете, са ограничени. Въглехидрати като тестени изделия, ориз и хляб са ограничени. Но по време на по-късните фази, вие сте в състояние да ядат повече въглехидрати и да се насладите на третира понякога. Както Atkins, така и South Beach Diet включват програми за поддръжка за дългосрочно здраве и благополучие.

Дали South Beach Диета е точно за вас?

Ако сте готови да промените начина си на хранене за цял живот, тогава Диета на South Beach може да е точно за вас. Но ако търсите краткосрочно бързо решение , този план няма да бъде ефективен. Може първоначално да отслабнете, но теглото ще се върне, ако не се ангажирате с дългосрочния план.

Ако обмисляте да платите за Диетата на южния плаж, направете си домашното първо. Проверете уеб сайта, оценете менюто, сканирайте списъците с храни и оценете програмата за упражнения, преди да инвестирате. Ако мислите, че четете, за да промените хранителните си навици за цял живот, опитайте се да го направите. Много диети са успели по план и може да сте един от тях.