Как да работите с абсолютната си способност

Функционално обучение за Вашата Core

Добавянето на повече упражнения на място може да ви даде добре закръглена аб-рутина, която ви прави силни във всяка позиция, независимо дали стоите, седите или легнете. Научете защо и как да изкарате аббота от пода.

Типични Ab Упражнения на пода

Правенето на упражнения на абитуриентски принцип има смисъл - да работите с мускулите си, трябва да сте в позиция, в която вашите мускули работят в пряка противоположност на гравитацията.

За аб-мускулите , които най-много се занимавате с (rectus abdominis), това означава, че легнете и свийте раменете към бедрата, като гравитацията добавя съпротива в правилната посока. В действителност, от 10-те най-ефективни упражнения на Аб , всички освен един са направени легнал, включително велосипеди, топки хрупкави и вертикални хрускам крак. Тези упражнения са най-доброто за набиране на всички тези мускулни влакна в корема, но с преминаването към функционално обучение сега се разбира, че се нуждаете от силен корем, не само докато лежите на пода, но и за всички движения, които извършвате всеки ден.

Да стоиш настрана за твоя Абс

Проблемът е, че докато се чувствате, като че ли наистина работите с корема си, често сте пропуснали по- функционално основно обучение, като фокусирате толкова много от вашата енергия върху хрускането. Време е да погледнете нов начин на работа на корема си с упражнения, които са по-ефективни, по-функционални и дори по-добре да ви измъкнат от пода.

Работата на тялото като цяло е много по-ефективна, отколкото да се опитват да изолират различни мускулни групи (като хрускам). Какво означава това за вашия ABS е, че докато хрускам и други подови упражнения все още имат място в тренировката си рутинни , постоянно AB работа може да добавите нова дълбочина и измерение на вашите тренировки, което ви дава повече от просто силен корема, но силна сърцевина ,

Постоянни Аб Упражнения

Най-добрите упражнения за упражнения ще включват движението на тялото ви през различни равнини на движение и включват движения като огъване, въртене и укрепване на сърцевината. Също така е добра идея да включите комбинация от стойка и упражнения на пода, за да ударите всички основни мускули за силен, годен торс.

Следващите са само няколко примера за упражнения, които са насочени към всички мускули на сърцето, включително ректусите на корема, вътрешните и външните обвивки, напречния корем и мускулите на долната част на гърба. Много от тези упражнения също ще предизвикат баланса и стабилността ви, като и двете от тях изискват голямо участие на основата:

Интегрирано основно обучение

Имайте предвид, че не е нужно да обучавате корема си поотделно. Основното обучение се извършва по време на почти всяка тренировка, особено при тренировки за тренировки . Всяко упражнение, което изисква да стабилизирате тялото си, докато увеличавате теглото си, ще включва сърцевината ви, особено ако правите комбинирани упражнения, движения, които включват едновременно горното и долното тяло.

Някои примери включват:

Добавете още едно основно предизвикателство към тренировките си, като опитате горните упражнения или комбинирате собствените си ходове заедно. Можете също така да правите упражнения върху топката за упражнения, докато стоите на един крак или на нестабилна повърхност (като BOSU ). Не само, че вашият корем ще бъде по-силен и по-способен да се справи с всички движения на живота, но и вие няма да трябва да правите нищо.