Какво трябва да знаете за анаеробното упражнение

Ако някога сте се захванали напълно или сте стигнали до около 90% до 100% от максималната си сърдечна честота , знаете каква анаеробна тренировка ви харесва. Чувства се, че няма достатъчно кислород, който да се движи. Това е подходящо, тъй като думата "анаеробна" буквално означава без кислород.

Анаеробно упражнение означава, че работите с толкова високо ниво на интензивност , че сърдечно-съдовата система не може да подаде достатъчно кислород към мускулите.

Тъй като мускулите се нуждаят от кислород, за да продължат да упражняват, анаеробните упражнения могат да продължат само за кратки периоди от време, за които сте благодарни, ако го опитвате. И тъй като това е труден начин за трениране, анаеробните тренировки са по-кратки, като ви дават чудесен начин да се впуснете в тренировка за време.

Видове анаеробни дейности

Анаеробните дейности могат да включват всякакъв брой движения - кардио упражнения, като спринт, или динамично тренировъчно обучение като kettlebells или powerlifting. Някои добри примери за дейности, които могат да ви занесат дъх, включват:

Защо да отидете анаеробни?

Въпреки че това е нещо, което само спортистите са направили, за да увеличат производителността, редовните трениращи могат да се възползват и от този вид обучение. Когато тренирате с високи нива на интензивност, увеличавате анаеробния си праг, което означава, че можете да работите по-усилено за по-дълги периоди от време, докато изгаряте повече калории.

Ползите включват:

Но това не е за всеки

По своята дефиниция (т.е. "без кислород") можете да видите, че това е много предизвикателен начин за упражняване, така че не бихте искали да започнете с този вид обучение, ако сте начинаещ. Твърде трудно и бързо може да ви изложи на риск за нараняване и, разбира се, мизерия, така че работете по пътя си към това и започнете с по-аеробно интервално обучение, както в тази интервална тренировка за начинаещи .

Друг важен момент е, че този тип тренировка е много напрегнат за тялото и ще се нуждаете от пълно възстановяване след всяка тренировка, така че трябва да правите тази тренировка 2-3 пъти седмично с почивни дни междувременно.

Добавете анаеробно обучение към вашите тренировки

Не е нужно да спринтвате или да вдигате електричество, за да излезете без дъх. Една от възможностите е да се добавят изблици на кардио с много висока интензивност към стара стара тренировка. Например, да речем, че сте на неблагодарна - Изрежете на всеки 5 минути и правете 30-60 секунди от следните упражнения, повтарящи се през цялата тренировка.

Анаеробни упражнения