Глетен без горещ шоколад и какаови марки

Изберете една от тези две добре познати марки или четири специални марки

Зимата носи мисли за седене пред ревящ огън и отпиване от горещ шоколад или горещо какао, за предпочитане с без глутен marshmallows . Но кои от горещите шоколадови смеси (произведени с действителен шоколад) и горещите какаови смеси (направени от какао на прах, а не от шоколад) се считат за без глутен?

Два известни и широко разпространени марки горещ шоколад се считат за безглутенови:

В допълнение, има четири специализирани марки (налични онлайн и в някои магазини), които се считат за без глутен, включително:

И накрая, има няколко допълнителни горещи шоколада и горещи какаови смеси, които не съдържат глутенови съставки, но които не се считат за безопасни от глутен от техните производители поради потенциалното кръстосано замърсяване с глутен , плюс три марки, които трябва да се избягват напълно.

Без горещ шоколад без глутен или горещо какао

Този горещ шоколад и горещ избор на какао (представени по азбучен ред) са тествани за следи от глутен и са открити, че отговарят на правните стандарти за "без глутен":

Горещ шоколад или горещо какао без добавка на глутен

Тези марки не използват глутенови съставки в своите горещи шоколадови и горещи какаови форми, но продуктите не са специално посочени като "без глутен" и могат да бъдат подложени на кръстосано замърсяване с глутен.

Горещ шоколад или горещи какаови марки, които трябва да се избягват

Следният горещ шоколад и горещи какаови смеси не се считат за глутен:

Словото от

Горещият шоколад и горещото какао като цяло не включват глутенови съставки (освен ако, разбира се, добавите раздробени бисквити или малц към формулата). Компаниите, които правят тези любими зимни напитки често ги обработват на същото оборудване като другите продукти, някои от които включват глутен.

Ето защо, когато пазарувате за чаша богато, тъмно какао, най-добре бихте се справили с марка като швейцарската мис или Hershey, която конкретно етикетира продукта си "без глутен". Това означение означава, че компанията е извършила необходимата грижа, за да гарантира, че продуктът е безопасен. Радвам се да пия!

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.