6-те най-добри стелки за обувки и ортези за спортисти да купят през 2018 г.

Проектиран да осигури облекчение и правилна позиция на крака

Стелките и ортезите могат да коригират разнообразни проблеми с биомеханичните стъпала (включително пронация и сулина), като същевременно спомагат за стабилизирането и смекчаването на уязвимите арки и midsoles. Те са особено полезни за спортисти, които са склонни да прекаляват наранявания, имат проблеми със стабилността, или изпитват болки в краката, коляното, бедрото или болки в гърба, докато са на крака.

Разликата между стелки и ортези

По дефиниция стелките осигуряват омекотяване и малка подкрепа във вашите обувки. Тъй като материалът е мек и се деформира лесно, те трябва да се променят на всеки три до шест месеца. Те могат да функционират като дезодоранти за обувки, да осигурят арка подкрепа или да предлагат целенасочено облекчение на петата, междинната подметка или топката на стъпалото (метадарс).

За разлика от това, терминът ортоза предполага твърда, спомагателна стелка, която обикновено има някакъв вид пластмаса, където се намира дъгата. Макар че те често са направени по поръчка на ортопедични спецификации, все повече и повече не-потребителски модели се произвеждат за щандове за магазини и ателиета за магазини. За разлика от многоцелевата вградена стелка, ортезата е специално създадена, за да коригира начина, по който стоиш и ходиш.

Какво трябва да знаете, преди да купите

Поставките за обувки могат да бъдат полезни като краткосрочно решение за спортисти, страдащи от остра или повтаряща се болка или нестабилност на краката. Въпреки това, като дългосрочно решение, те може да са недостатъчни.

Това е така, защото вложката осигурява облекчение, като поема функциите на определени мускули в краката. Чрез повдигане на арка или подпряне на петата мускулите, участващи в тези области, получават почивка. По този начин, ако използвате вложка твърде дълго, тези мускули в крайна сметка ще загубят тона и силата си и вероятно ще ви оставят в по-лошо състояние, отколкото преди.

Докато резултатите могат да се различават от човек на човек (поради променливостта на формите и структурите на краката), стелките и ортезите обикновено са ефективни при лечението на леки до умерени проблеми с краката както при спортисти, така и при не-спортисти.

Ето шест от най-добрите, предназначени специално за хората в движение:

Superfeet е най-продаваната марка със стелка, оценена от състезатели. Те са специално разработени, за да държат петата подравнени и да намалят натоварването на коленете, глезените, бедрата и долната част на гърба. Макар че не е евтино, стелките на Superfeet са в състояние да намалят натоварването и да осигурят последователна поддръжка на арката дори по време на издръжливост.

Spenco прави разнообразни стелки, които помагат за намаляване на усещането и осигуряват допълнителна подкрепа за тези с високи арки или плоски крака. Те помагат за облекчаване на болката чрез поддържане на крака в неутрално положение. Spenco предлага широка гама от ортопедични устройства, които се продават без рецепта, повечето от които са на приемлива цена.

Метарасалните подложки на ZenToes се намират под топката на крака и помагат за намаляване на натиска върху подлежащите метатарзални кости. Те са особено полезни за спортисти, които бягат или се изкачват нагоре и изпитват болка в midfoot. ZenToes е уникален по това, че се плъзга над крака като половин ръкавица, вместо да използва лепила като другите метатургични тампони.

Д-р Шоллс е име, което всеки знае, и стелките си за запазена марка остават бестселъри по основателна причина. За ефективно колоездене, можете да направите не по-добре, отколкото да опитате чифт от техните патентовани стелки за гел. Тези любовници осигуряват комфорт при стабилизиране на средната подметка и поддържане на целостта на арката.

Купичките често се предписват от физически терапевти, за да се намалят симптомите на болка в краката, болка в петата и плантарен фасциит. Те работят, като внимателно потупват петата, като леко я повдигат, за да намалят налягането. Популярната чаша на HYLOON е особено комфортна, изработена от гъвкав медицински силикон, който подсилва дори най-болезнените шнурове или натъртвания на петата.

Новият баланс е името на ортопедично проектираните спортни обувки. Компанията всъщност е една от първите, които проектират обувки с вградени подложки за арка. Днес New Balance продължава традицията с линия от изключително леки, анатомично проектирани стелки. Изберете от контрол на движението, облекчаване на налягането, стабилност на арката, про-гел или мулти-спортни модели за комфорт и производителност, които са просто несравними.

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .