Хранене с ниско съдържание на въглехидрати в китайски ресторант

Най-добри избори и ястия, които трябва да се избягвате

От пикантната храна на Сечуан и Хунан до по-фините вкусове на Кантон, китайската храна има тенденция да предложи донякъде предизвикателство за вечерящите с ниски въглехидрати . Освен ориз и юфка, повечето ястия изглежда имат поне малко захар и нишесте. Въпреки че е напълно възможно да се хранят вкусно контролирани въглехидрати в китайски ресторант , ще трябва да внимавате да правите ниски въглехидрати.

Планиране напред за вашата храна

Преди да се отправите към ресторанта, важно е да вземете някои решения за това колко строго ще бъдете по отношение на въглехидратите. Ако сте на плана с умерени въглехидрати, вероятно няма нужда да се притеснявате прекалено много за малко царевично нишесте в съд. От друга страна, ако сте в рестриктивна диета, като Atkins Induction , вие ще искате да бъдете "по-чисти" във вашата храна с ниско съдържание на въглехидрати.

Ако храненето с ниско съдържание на въглехидрати се превърне в постоянен начин за хранене за вас, случайни структурирани планирани отклонения вероятно ще бъдат част от вашия живот. Просто трябва да решите кога ще са тези времена и места. Някои хора правят китайски ресторанти като планирано отклонение.

Ако ресторантът има менюто си онлайн, прегледайте избора, който ще бъде по-нисък в въглехидратите. Може дори да искате да се обадите в ресторанта или да ги съобщите, за да видят предложенията си за храна с ниско съдържание на въглехидрати.

Вариации в китайската храна

Китайската храна не само се различава в зависимост от района, от който произхожда едно ястие, но и от мястото, където се намира ресторантът. В различни части на Съединените щати ще откриете вариации, в които има китайски ресторанти, както и нива на сладост и подправки на масата.

Това прави трудно намирането на строги правила за избора на меню. Kung Pao Chicken може да бъде сравнително нисковъглехидратно на едно място и заредено със захар в друго.

Някои указания обаче ще ви помогнат при избора. Ето основните неща за хранене с ниско съдържание на въглехидрати в китайските ресторанти.

Хранителни продукти, които трябва да се избягват

Когато видите тези елементи в менюто, ще знаете, че те са по-високи в въглехидратите. Избягвайте тези ястия:

Идентифициране на сладки сосове да се избягва

Често е трудно да се каже, като погледнете в менюто кои сосове имат захар в тях, но тези сосове обикновено ще имат доста малко. Избягвайте ястия, които ги изброяват като сос и също така ги отклонявайте като сос или подправка. Сумата, която ядете, ще управлява нивото на въглехидратите, така че ако храната ви не е една и съща без един от тях, ще трябва да изберете колко да се насладите.

Продължете с повишено внимание - Скрити въглехидрати

Най-безопасният избор в китайски ресторант

Искане за подготовка за ниско съдържание на въглехидрати в китайски ресторант

Попитайте дали е възможно да имате ястие без захар или нишесте. Вашият сървър може да се наложи да се консултирате с кухнята, но много ресторанти ще изпълнят желанието ви. В някои случаи това няма да е възможно, но те може да имат друго предложение, което да предложи.

Друга алтернатива е да поискате соса отстрани. Ще можете да коригирате сумата, която искате да добавите за вкус и по този начин да намалите въглехидратите.

Словото от

Храненето на диета с ниско съдържание на въглехидрати представя различни предизвикателства с различни кухни. По-вероятно е да сте в състояние да останете в рамките на своя хранителен план, ако направите своето изследване в течение на времето и се ангажирайте с избора и искането за по-ниски въглехидрати опции. Може да намерите нови фаворити и да не пропуснете онези, които са били натоварени с въглехидрати.